Virágzó vidékünk

Kitiltották a horgászokat a dégi kastély taváról

Sokszínű vidék
Sokszínű vidék
A környéken nincs más lehetőség horgászni.

Az elmúlt több, mint négy évtizedben a Park-Tó Horgász Egyesület folyamatosan biztosította a lehetőséget arra, hogy a dégi Festetics-kastély területén található Park-tó nagyobbik víztestén horgászni lehessen. Év végétől azonban megszűnt az egyesület szerződése az ingatlant működtető állami céggel, akik nem akartak hosszabbítani.

Az egyesület minden követ megmozgatott, de az ingatlant üzemeltető cég nem reagált a megkeresésekre, így idén már egyáltalán nem lehet horgászni a tavon, horgászati lehetőség nélkül maradtak a környékbeliek, írja a Pecaverzum.

Hogyan tovább?

Ígéretet rengeteget kaptunk, de ezek egyike sem valósult meg. A több hónapig tartó levelezés, e-mailezés szinte teljesen eredménytelen volt, tulajdonképpen senki érdemi válaszra sem méltatta a közel 100 főt számláló, több mint 40 éve működő helyi horgászegyesületet

– számolt be a történtekről közösségi oldalán a Dég Park-tó Horgász Egyesület, akik szerint a horgászat tilalmát  semmi sem indokolja, hiszen a tó környékén évek óta békésen megfértek egymás mellet a kirándulok, a szabadtéri sportot űzők, a filmforgatásokban résztvevők és a horgászok is.

A NÖF Nonprofit Kft. – akik jelenleg az ingatlant üzemeltetik – honlapja szerint kulturális, örökségvédelmi feladatok ellátására jött létre. Céljuk a műemléki védelem alatt álló épületek fenntartható hasznosítása, közreműködés azok fejlesztésében, felújításában. További kiemelt feladatuk a látogatók számára vonzó tartalommal megtölteni műemléki helyszíneket.

A dégi Festetics-kastély parkjához közvetlenül kapcsolódó tavak koncepcionális megújítása, funkcionális újragondolása folyamatban van

– szól a kft. hivatalos álláspontja, akik szerint a horgászok zavarják a látogatókat.

Az egyesület több kompromisszumos megoldást is javasolt – távolabbi víztestre költöznének vagy nyitvatartási időn túl horgásznának – ám eddig semmilyen megoldás nem született.

Kapcsolódó
Négy ragadozó halat is tilos fogni márciustól
Így már öt ragadozó halra lépett érvénybe tilalom. 
Olvasói sztorik