Virágzó vidékünk

Tulipánt a TulipGardenből!

A tulipán őshazája Kisázsia, ahol a kedvező klíma, a nem túl nedves, kevés szervesanyagot tartalmazó talaj és a hagyma szeretete tartotta fent a tulipánt talán az emberiség kezdete óta! Rengeteg változatban fennmaradt és nemesített növény, a tavasz első színpompás, nagy virágú, tartós, ritkán, de illatos, szedhető virága a TULIPÁN!

Hazánkba (néprajzkutatók szerint) a népvándorlással került be, egyik első dísznövény volt az ehetetlen, de csodás kehelyformákat adó tulipán virág!

2018-nyarán született meg az ötlet egy szőlősgyöröki (Balatonboglár melletti kis település) irodájában, hogy Hollandiához hasonlatosan Magyarországon is meghonosodjon a színpompás tulipánmezők látványa és a tulipán szeretete.

Immáron 5 éve, hogy a TulipGarden kert ötlete nyomán kialakult a látogatható, szedhető, csodálható tulipánoskertek hagyománya. Jelenleg Magyarországon 13 TulipGarden tulipánoskert működik. Minden kert a látványra optimalizál, de pont az országot lefedő tulipántengerek teszik lehetővé, hogy a kertek ilyen hálózata része legyen a fenntartható gazdálkodásnak. Ne kelljen mindenkinek sok kilométert autóznia, hogy egy csodát láthasson. 2023-ra elérték, hogy mintegy 2 millió hagyma virágzását láthassa számos látogató országszerte. A tavalyi látogatószámból kiindulva idén már mintegy 300.000 látogató lesz a TulipGarden hálózat kertjeiben.

Olyan kertek várják látogatóikat, ahová, ha belép az ember, a látványtól boldogság önti el a lelkét. Olyan semmihez nem fogható élményt szeretnének adni, ami maradandó, szép, látványos, szívet-lelket gyönyörködtető és örök.

A Hazánkban hagyományt teremtő TulipGarden kertek koncepciója alapjaiban a régi: csodás látványt és lelki örömöket adni a betérő látogatónak.

Minden kert különleges.

A @TulipGarden Balaton az első kert. 50 fajtából álló bemutatókert és mintegy 120.000 virág, de a hétvégi piknikeken finom ételek is várják a látogatókat.

@TulipGarden Csákvár lett a legerdészetibb kert. Csodálatos fa alakzatokkal, rengeteg mulccsal, nagyon jó illattal fogadják az érkezőket.

@TulipGarden Csömödér a leglevendulásabb kert, mert a híres levendulalabirintus is a kert része. Már nagy gyakorlattal és vendégszeretettel várják a látogatókat.

@TulipGarden Decs a vintage kert, ahol romantikus hangulatban, finom szörpökkel és csokikkal várják a látogatókat.

@TulipGarden Dunakanyar kertünk lett a megszállt kert. Budapest közelsége teljes eredménnyel zárt tavaly. Az összes tulipánt leszedték a látogatók. Szép helyen, gondos gazdák idén is csodát varázsolnak a Dunakanyarba.

@TulipGarden Homokhátság egy kis állatkerttel lett a legállatiasabb kert. Nem csak megszokott háziállatok, hanem például lámák is várják a látogatót. Idén szurikáta és kenguru is van a kertben.

@TulipGarden Győrladamér a leglelkesebb kert, mert a tulajdonosaik ugyan utolsóként, de annál nagyobb lelkesedéssel csatlakoztak a csapathoz. Profi kertészek ők!

@TulipGarden Mórahalom az egyik legnagyobb és legszebb kert. Nagy gyakorlattal és rengeteg innovációval lettek a leginnovatívabb kert. Játszótér, szalmabálák és szép bemutatókert is várja betekintőt, de rózsakert és bazsarózsa is lesz a kertben.

@TulipGarden Nagykőrös egy csodás kertészet részeként gyönyörködteti a közönségét, így lett a legkertészetibb tulipános. Finomságokkal, kézműves termékekkel várják a látogatókat.

@TulipGarden Nagyvenyim a leggyümölcsösebb kert, ugyanis egy gyümölcstermesztő birtok része a tulipános, ahol szedd magad gyümölcsös is a projekt része.

@TulipGarden Rétköz a legszebb adottságokkal rendelkező kert. Kisvárda mellé egy domboldalon, messziről látható tulipánossal hozzák el a tavaszt. Bemutatókertjükkel és rendezett körülményeikkel nagyot alkottak már elsőre is!

@TulipGarden Tisza-tó a legkommunikatívabb kert. Tulajdonosa rengeteg élő bejelentkezéssel vonzza a látogatókat. Sok gyermekes program, nyugodt hely, jó parkolás és rengeteg szenzációs virág jellemzi.

@TulipGarden Vát lett a legkutyabarátabb kert, mert belépőiket kutyás alapítványnak ajánlják fel. Egy igazi kis ékszerdoboz a kert Szombathely mellett.

A kertekben piknikhangulattal, tulipános meglepetésekkel, mesekönyvvel és sok érdekességgel várják a látogatókat!

A TulipGardenek újdonságokkal, rengeteg virággal, szakmai tapasztalattal várják a tulipánkedvelőket. Szeretnének a jövőben is a látogatók örömére szolgálni. Megteremtették a tulipános őrületet hazánkban.

A tavasz első nagyobb virágának népszerűsége, hála a mindenhol közelben lévő tulipánosoknak, folyamatosan növekszik.

www.tulipgarden.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik