Virágzó vidékünk

Meséssé teszi a naplementét a magányos gémeskút a Hortobágyon

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt
Balzsam a léleknek a csodálatos látvány.

Balmazújváros az Alföld sajátos, mezővárosi jellegű települése Hajdú-Bihar megyében. A nagy kiterjedésű város két jellegzetes alföldi táj, a Hortobágy és a Hajdúság határán fekszik.

Bár a település nem szerepel rendszeresen az újságok címoldalán, Balmazújvárosról érdemes tudni, hogy a népi hagyományok őrzője a kézműves kismesterségek művelésében is, mint citerakészítés, vesszőfonás, szíjgyártás, kalapkészítés, nádművesség, fazekasság.

Az Európában egyedülálló pusztai természeti környezetben elterülő városról korábban a Sokszínű vidék is írt. Képes beszámolóink a város határából tudósítottak, amikor például éppen a vetési varjak harcoltak egymással, vagy amikor a Földtől 12 millió fényévre lévő galaxist fotóztak le.

A naplemente errefelé gyakran ad témát a fotósoknak. Egy alkalommal megcsodálhattuk, hogyan aranyozza be a gólyafészket a gyönyörű naplemente, most pedig az MTI munkatársának segítségével már-már mesebeli felvételt láthatunk a naplementében árválkodó gémeskútról Balmazújváros határában.

A felvétel március 29-én készült.

MTI/Czeglédi Zsolt
Kapcsolódó
Mint a mesében: a legszebb naplementék szigete Santorini
Akik már látták élőben, így nyilatkoznak: valóban olyan, mint a fotókon. Lenyűgöző!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik