Virágzó vidékünk

Kiváló minőségű a Hévízi-tó vize

pixabay
pixabay
Hetente kétszer teljesen kicserélődik a gyógyvizű tó teljes vízmennyisége.

A szabadtéri fürdővizeket a fürdési idény megkezdése előtt, majd a szezon ideje alatt havonta ellenőrzik. A Népegészségügyi Központ megvizsgálta a Hévízi-tó vízminőségét is, és az április 3-án vett minta alapján a víz egész évre szóló minősítése kiválónak bizonyult, írta a Termál Online.

Az öttagú skálán – nem minősíthető, kifogásolt, tűrhető, jó, kiváló – ez a legjobb eredménynek számít, igaz ez így volt a korábbi években is.

A mintákban a szennyvíz eredetű szennyezést jelző baktériumok (E. coli és Enterococcus) számát vizsgálják. Az éves értékelést a legutolsó négy fürdési idény összesített eredményei alapján, statisztikai módszerrel állapítják meg, és ez alapján kapnak minősítést a fürdővizek

– tájékoztatott a portál.

A Hévízi-tavat tavat tápláló források másodpercenkénti vízhozama 400 liter körüli, így hetente kétszer teljesen kicserélődik a gyógyvizű tó teljes vízmennyisége.

Ipari és mezőgazdasági szennyező források nincsenek a tó körül és szennyvizet sem engednek bele. Sokat jelent a megfelelő vízminőség fenntartásában az is, hogy a 4,4 hektár vízfelületű tavat egy kiterjedt véderdő veszi körül.

Kapcsolódó
Ősszel is 30 fokos ez a magyar tó
A Hévízi-tónak és környékének a lélekre is nyugtató, gyógyító hatása van.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik