Virágzó vidékünk

Ősszel is 30 fokos ez a magyar tó

A Hévízi-tónak és környékének a lélekre is nyugtató, gyógyító hatása van, ez még pluszban segíti az alkalmazott gyógykúrák hatékonyságát.

Hévíz igazi kis ékszerdoboz a Balaton közelében, a nyári időszakban is kedvelt turista célpont, ősszel azonban egy másik, nyugodtabb arcát mutatja a pihenni vágyóknak, így ebben az évszakban is érdemes mindenkinek meglátogatni.

Ősszel a komplex, hévízi tradicionális kúra miatt választanak bennünket a vendégek. Ez a kúra 220 éves múltra tekint vissza, teljesen egyénre szabott kezelést jelent. Mindenkinek a saját fizikai állapotához igazítva ad egy kúratervet, minden esetben orvosi konzultációval és orvosi felügyelet mellett. A kúra alapeleme természetesen a hévízi gyógyvíz, emellett iszappakolás, súlyfürdő és a kiegészítő balneoterápiás kezelések, masszázsok, gyógytorna vehető igénybe

– mondta el Horváth Orsolya, a helyi turisztikai egyesület elnöke, a Hévízi Turisztikai Non-profit Kft. ügyvezetője a LikeBalatonnak.

Egyre népszerűbb az ország egyetlen termálvizes szabadstrandja
Sokan a gyógyulás reményében érkeznek a Hévízi-tó vizét elvezető csatornához.

Ősztől tavaszig a város nyugodt, kellemes hangulatú fürdővárossá alakul. Míg nyáron zömmel egy fiatalabb, családos réteg látogat Hévízre, addig ősszel jellemzően a gyógyulni vágyók érkeznek a tóhoz, melynek vize különösen ajánlott reumás mozgásszervi betegségekre, gyulladásos ízületi és gerincbetegségekre, köszvényre, belső elválasztású mirigyek zavara esetén, de bőrbetegségekhez társuló ízületi gyulladásokra, törések, baleseti sérülések, mozgásszervi műtétek utáni állapot rehabilitációjára, sőt, krónikus nőgyógyászati problémák kezelésére is kiválóan alkalmas.

Nyáron a víz hőfoka 33-35 °C, de nagyon meleg napokon elérheti a 36-38 °C-ot is. Ősszel és télen a hőmérséklet alacsonyabb, ősszel 30 °C, télen mintegy 24-26 °C körül mozog, így a hűvösebb napokon is bátran meg lehet mártózni benne.

A Hévízi-tónak és környékének a lélekre is nyugtató, gyógyító hatása van, ez még pluszban segíti az alkalmazott gyógykúrák hatékonyságát. A tó kékje és a környező erdők zöldje és a tóhoz vezető sétány színes virágai energiával töltenek fel bennünket, segítve a gyógyulást. Igazán különleges látványt nyújt a hűvös reggeleken a tavat körbeölelő páratakaró is.

Népszerűek és keresettek a magyar gyógyfürdők
A többség ismeri a termálvíz legkülönbözőbb területeken kifejtett jótékony hatásait.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik