Virágzó vidékünk

Hófehér óriásmedúza költözött a zengővárkonyi kuckóba

Facebook / Zengővárkony
Facebook / Zengővárkony
Kreatív ötlet.

Izgalmas installációval gazdagodott Zengővárkony, erről írtak a község Facebook-oldalán.

Zengővárkonyról többször tudósítottunk már, a Mecsekben fekvő gyönyörű falucska számos látnivalót kínál a turistáknak. A Míves Tojás Múzeum, a Szalma-Kincs-Tár és Rockenbauer Pál sírjának megtekintése mellett Vadkan Vili mesesétálója is tartalmas program lehet a faluba érkező vendégek számára.

Mától egy újabb látványosság fogadja a faluközpontba látogatókat.

Facebook / Zengővárkony

A Zengővárkonyi Faluszépítő Egyesület, a zengővárkonyi önkormányzat, az általános iskola és a helyi óvoda dolgozói időről időre közösen készítenek egy-egy hangulatos életképet. A színes jelenetek otthonául szolgáló – fából ácsolt – házikót korábban szintén társadalmi munkában készítették a lokálpatrióták.

Ez nálunk a téli betlehem kuckója, minden évszakban más-más hangulatba “öltöztetjük”. Ez a vidám jelenet egy tengerparti nyár hangulatát idézi. Önkéntes munkában készült, többnyire otthonról hozott, kidobásra ítélt alapanyagokból. Újrahasznosítottuk a szakadt függönyt, az elnyűtt ruhát, a megkopott papírlapokat. Ami ellenáll a napsugaraknak és használható lesz jövőre is, azt eltesszük, hogy később ismét felhasználjuk

-mesélte Fülöp Csaba a Sokszínű vidéknek

A település polgármestere azt is elárulta, hogy 3 éve kezdték a csinosítást, akkor készítették hántolatlan fenyődeszkából a tetszetős “házikót”.

Éjszaka is csodálatos látványban gyönyörködhetünk a “tenger mélyén”:

A legújabb, nyári installáció is a helyi lakosok keze munkája. Fésűsné Marika, Fülöp Szilvia, Keszler Mátyásné, Csurcsics Sándor, Csurcsics Judit, Csurcsics Andrea és Kovács Madai Zsuzsanna önkéntesen, és szívesen alkotott a közösségnek.

Kapcsolódó
Aratókoszorúkat és afrikai gyöngyöket rejtenek a mecseki lankák
A látogatók mindig elcsodálkoznak, hogy hányféle technikával lehet a szalmából szép tárgyakat készíteni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik