Virágzó vidékünk

Sárvár legújabb látványossága Lujza, a kőkígyó

Tóth Zoltán
Tóth Zoltán
Egy színes, egyenként festett kövekből álló kígyót készített kislányukkal egy sárvári család, letették az Alkotmány utcában a járda mellé és egy táblára felírták, hogy bárki adhat hozzá egyet. Ma már közel öt méter hosszú Lujza, a kőkígyó.

Egy szünidejét otthon töltő kislány szülei gondolták úgy, hogy gyermekük szórakoztatására megalkotják Lujzát, akit az Alkotmány úti lakótelep járdájára tettek ki és egy kedves, közösségi játékot indítottak el. Egyre többen visznek színes köveket, hogy növekedjen a kígyó – olvastuk a Vaol hasábjain.

Négyéves kislányunk nyári szünetét próbáljuk minél tartalmasabbá és kreatívabbá tenni. Az interneten böngészve futottunk bele ebbe a kőkígyó ötletbe, ami nagyon megtetszett nekünk. Elkészítettük az első köveket, kihelyeztük a táblácskát, majd megosztottuk a Facebookon. Egy bő óra telt el és már megérkeztek az első, mások által készített kövek

– idézte fel Lujza „születéstörténetét” Tóth Zoltán hozzátéve, hogy az elmúlt néhány napban nagyon sok színes, kreatív kővel bővült már Lujza.

Tóth Zoltán

Kislányunk óvodás társa például Horvátországban nyaralt a szüleivel és onnan hoztak köveket, amiket kifestettek itthon. Így mondhatni, Lujza már kettős állampolgár

– mondta a lapnak az apuka, aki családjával arról is gondoskodik, hogy a kígyó minél tovább megmaradhasson: naponta többször kinéznek Lujzára és ha új kövek érkeznek, lakkal lefújják azokat, hogy az esőnek ellen álljanak.

Kapcsolódó
Képekbe álmodja a kövek lelkét a kavicsművész
Amikor a fantázia és az alkotás öröme nem ismer határokat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik