Virágzó vidékünk

Tökös csőszlányt keresnek egy nógrádi faluban

pixels
pixels
Csak férfiak indulhatnak a cím elnyeréséért.

Nőtincs önkormányzata a közösségi oldalán tette közzé a hírt, miszerint a Nőtincsi Kulturális Egyesület szeptember 16-án, szombaton rendezi meg a szüreti sokadalmat, melynek programjai 10 órakor kezdődnek.

Az érdeklődőket vásár, kézműves foglalkozások, közös süteménysütés várja, valamint izgalmas vetélkedőt is megtekinthetnek a vendégek, melynek tétje a csősz és a csőszlány cím elnyerése. A szervezők keresik majd Nőtincs legjobb pálinkáját is.

14 órakor indul a felvonulás a művelődési háztól a Templom térre, ahol a jelenlévők megtekinthetik a helyi óvodások, valamint az egyesület műsorát is. A napot bállal zárják.

A programhoz kapcsolódva különleges játékot is hirdettek.

E szerint a település legtökösebb csőszlányát keresik. Fontos kikötés, hogy csak férfiak vagy fiúk jelentkezhetnek a megmérettetésre. A nevezőnek mindössze annyi dolga van, hogy népviseletet öltsön magára, és egy vicces szituációt adjon elő. Akár jó ötlet lehet, ha egy házsártos menyecskévé változik.

Az erről készült fotót a jelentkező feltölti az egyesület közösségi oldalára, ahol közönségszavazás indul. A legtöbb kedvelést kapott kép, illetve versenyző a kitüntető cím mellett értékes ajándékban részesül.

A játék szeptember 16-án 12 óráig tart majd, az eredményeket pedig a szüreti bálon hirdetik ki.

 

Kapcsolódó
Remek választás a nyári étkezéshez a tökfélék fogyasztása
Változatosak, egészségesek, elkészítésük módjának csak a fantázia szab határt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik