Virágzó vidékünk

Rekord méretű tükörpontyot fogtak a Tisza-tavon

facebook/Tisza-tavi Sporthorgász
facebook/Tisza-tavi Sporthorgász
A hal súlya 24,8 kilogramm.

A napokban számoltunk be arról, hogy Balatonszepezdnél kifogták a magyar tenger eddigi legnagyobb tükörpontyát: a hatalmas példányt 91 centiméter hosszal és 34,354 kilogrammos tömeggel mérlegelték.

A rekordokról a Tisza-tó sem akart lemaradni. A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. legújabb hírei között november 9-én tette közzé, hogy október 30-án rekord méretű tükörpontyot fogtak a tavon. Bár ez a példány kisebb balatoni társánál – de mégiscsak rekord egy másik vízen.

Kerezsi Gábor a szeptemberi bravúros horgásztúrája után október végén barátaival és csapattársaival ismét célba vette a Tisza-tavat. A peca igen eredményesre sikerült, sok szép halat fogtak, és néhány húsz kiló felettit is sikerült a szákba terelniük.

Ráadásul Gábor a kezében tarthatott egy olyan tükröst, amiről igazából sok pontyhorgász álmodozik a Tisza-tavon. Hivatalosan ez az eddigi legnagyobb tükörponty, amiről hallottunk ezen a vízen. A hal súlya 24,8 kilogramm

– közölte a társaság.

Az már elsősorban a horgászoknak fontos információ, hogy Kerezsi Gábor a rekordfogásnál csalinak a HiCarp sokat bizonyított kagylós bojliját, a Shellbyt használta 30 milliméteres méretben.

A mérlegelés és fotózás után a halat természetesen visszaengedték a tóba.

Kapcsolódó
Megdőlt a rekord, ekkora pontyot sosem fogtak a Balatonban
Horogra akadt a korábban „Bütykös” névre keresztelt halóriás.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik