Virágzó vidékünk

Holnap kezdődik a mesés Debreceni Advent

Karácsonyi vásárral és meglepetés szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket.

A Kossuth téren már talapzatban díszeleg a hatalmas, gyönyörű ezüstfenyő, és javában folynak a vásár, a jégpálya és az adventi kuckó építési munkálatai. A télre jellemző hó egyelőre még csak a magasabban fekvő magyar vidékeken mutatkozott, de azért, hogy a látogatók hangolódjanak az előttünk álló ünnepekre, már e héten szombaton megnyit a mesés Debreceni Advent karácsonyi vásárral és meglepetés szabadtéri programokkal.

Debrecen karácsonyfája

Debrecen fenyőfája mindig egy helyi, nagylelkű felajánlásának köszönhetően érkezik a karácsonyi belvárosba. Idén Mohácsiné Tőkés Tünde és családja ajándékozta a városnak a gyönyörű, sűrű lombbal rendelkező, 14 méter magas ezüstfenyőt, amit 16.500 égő és megannyi gömb, girland, karácsonyfa dísz öltöztet ünnepi ruhába.

Visit Debrecen/ Kandert Szabolcs

Portékák és finomságok

A karácsonyi vásárban 75 árus és 23 vendéglátós kínálja legjobb termékeinek színe-javát. A látogató kedvére válogathat többek között a gőzölgő kürtőskalács, a fűszeres forralt bor, a ropogós kenyérlángos, az ínycsiklandozó forró csokoládé, a házi rétes vagy az elmaradhatatlan, karácsonyi sült gesztenye közül. A portékák között praktikus, szemet gyönyörködtető és környezetbarát ajándékokat egyaránt találni majd.

Gömbök és mennyei illatok

A jégpálya mellett felépített Hütte az ünnepekre hangolt dekorációval várja a melegedni, megpihenni vágyókat. Északi hangulat, gőzgombóc és karácsonyi zene, melyek garantálják a felszabadult időtöltést.

Tűzzsonglőr az éjszakában

November 25-én, szombaton 16 órakor kezdődik az East Brass vásárnyitó fúvós koncertje, és egészen estig tartanak a táncbemutatók a vásári forgatagban. 19:00 és 19:20 között a Főnix Tűzzsonglőr Csoport látványos bemutatóval készül. A tűzszelídítő csapat ámulatba ejtő produkciójában a tűz misztikus, varázslatos formái lebilincselő látványt nyújtanak a téli sötétségben. November 26-án a Duo Trio Utcaszínházával, majd Szoroka Dániel harmónikajátékával lehet találkozni.

Kiss Loránt

Körhinta és kisvasút

A Dósa nádor téren kivilágított, barokk körhinta várja a kisebbeket, akik aztán felszállhatnak a karácsonyi kisvasútra is a Debreceni Advent megállóhelyén.

A Debreceni Advent programjai folyamatosan kikerülnek facebook oldalukra.

Kapcsolódó
Új ruhába öltözik idén a miskolci adventi villamos
Hetedszer is szeretne Európa legszebbje lenni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik