Virágzó vidékünk

Megkezdődött a jegesedés nagy tavainkon

Böröczky Bulcsú
Böröczky Bulcsú
A Velencei-tó és a Balaton parti sávja mentén több helyen összefüggő jégréteg képződött.

Tegnap már a Dunántúlon élők közül sokan saját szemükkel is megbizonyosodhattak arról, hogy befagyott a Velencei-tó egy része.

Emellett több helyről lehetett hallani arról is, hogy a hazai tavainkon szerte az országban megjelent vékony jégborítás. Böröczky Bulcsú Balatonbogláron élő természetfotós a balatoni jégtakaróról posztolt képet.

Csupán néhány órán keresztül borította a Balatont a környékünkön a jéghártya, ami a képeken látszik. Annyira vékony volt egyébként, hogy még enyhén hullámzott is

– mesélte a Sokszínű vidéknek a természetfotós.

Böröczky Bulcsú

A media24 cikkéből kiderült, hogy a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Vármegyei Szakaszmérnöksége Velencei-tavi Tófelügyelőségének tájékoztatása szerint a Velencei-tavon a kikötőkben, öblökben, védett part menti területeken mintegy 1-2 centiméteres vastagságú jégréteg alakult ki. A nyílt vízfelületeken nagyjából 1 centis összefüggő jégréteg képződött.

Böröczky Bulcsú

A következő napokban némi enyhülés várható, és eleve vékony a jégréteg, így semmilyen körülmények között nem szabad a jégre menni a magyarországi tavakon.

Kapcsolódó
Így mutat a befagyott Tisza-tó a magasból
Magyarország második legnagyobb tava teljes egészében befagyott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik