Virágzó vidékünk

Furgonnal gyűjtik a használt sütőolajat Kaposváron

pixabay
pixabay
Egy speciális jármű veszi fel a zöld tartályokba kikészített használt olajat, majd a gyűjtőedényeket a házak elé helyezik vissza üresen.  

Egy furgon indult el Kaposváron begyűjteni a használt sütőolajat. Ahol látták a gyűjtőedényt megálltak és a járműben lévő nagy tartályokba öntötték az olajat, majd üresen visszatették az ingatlanok elé – írta meg a Sonline.

A lapnak nyilatkozó kaposvári nyugdíjas, Kovács Vilmos elmondta, hogy eddig a benzinkúton adták le a használt sütőolajat, de szerinte a házhoz menő rendszer sokkal egyszerűbb. Volt, aki egy műanyag flakonba tette ki az olajat, amelyre egy cetlit is tett olaj felirattal.

Ezt is elvisszük, csak nem a tartályokba öntjük, hanem egy speciális kukába rakjuk

– mondta el sofőr, aki az elszállítást végezte.

Simon Edit az elsők között vette fel a gyűjtőedényt és azóta is használja. A nyugdíjas elmondta, hogy az edény teteje tölcsérként szolgál és nagyon könnyű beleönteni az olajat.

Bagó László, a kaposvári önkormányzat környezetfejlesztési irodavezetője elmondta: a héten első alkalommal viszik el a használt sütőolajat. Megjegyezte: Kapos Holding ügyfélszolgálatán személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatása után átvehetők a három literes gyűjtők, valamint az adventi vásár egyik faházában hétfő-szerda-pénteki napon délutánonként is hozzá lehet jutni a tartályokhoz.

Az a célunk, hogy ne a szennyvízrendszert terheljük a lefolyóba öntött olajjal, hanem a gyűjtőedényekbe, valamint a társas házaknál kihelyezett intelligens gyűjtőkbe kerüljön és egy applikáció segítségével tudjuk, hogy mikor kell ezeket üríteni

– jegyzete meg Bagó László.

Kapcsolódó
Hányszor használható a sütőolaj?
Egyáltalán süthetünk ugyanabban az olajban többször is?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik