Virágzó vidékünk

Hangzuhannyal várják a látogatókat Orosházán

Facebook / Nagy Gyula Területi Múzeum
Facebook / Nagy Gyula Területi Múzeum
Az orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum kívül-belül megújult.

Újragondolt helytörténeti kiállítással várják a vendégeket a megújult orosházi múzeumban – írta a Békés Vármegyei Hírportál.

Az Orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiumának pályázatán elnyert majd 97 millió forintból egy újragondolt, digitális eszközöket is felvonultató állandó kiállítást alakított ki. Egy új, Thék Endre életét bemutató tárlatot is létrehoztak.

Másfél évvel ezelőtt zárta be kapuit a látogatók előtt a Nagy Gyula Területi Múzeum. A kulisszák mögött nem tétlenkedtek, szakmai kihívásokban bővelkedő projekt során a múzeumi dolgozók fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy egy izgalmas, és a kor digitális eszközeit is a múlt szolgálatába állító tárlatot hívjanak életre.

Facebook / Nagy Gyula Területi Múzeum

A múzeumban bemutatják Orosháza történetét megújult formában, és tisztelegnek Thék Endre emléke és munkássága előtt egy új tárlattal. A szakemberek célként tűzték ki a helytörténeti tartalom élményszerű és informatív átadását.

A Thék Endre kiállítás része egy úgynevezett hangzuhany is, amelynek köszönhetően a plafonról érkezik a hang, varázslatos hangulatot kölcsönözve a helyiségnek.

Január 22-én, a magyar kultúra napján szakmai körökben ünnepelték meg a nyitást, január 27-én szombaton pedig minden érdeklődő megtekintheti a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program támogatásából megújult múzeumot.

Január 27-én 11 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, ezen a napon 18 óráig tart majd nyitva a Nagy Gyula Területi Múzeum.

Kapcsolódó
Kihirdették az Év múzeuma díjait
Átadták Az év múzeuma idei díjait a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik