Virágzó vidékünk

Tavaszig végleg eltűnik a balatonfüredi görög falu

balaton televízió
balaton televízió
Dolgoznak a munkagépek, ledózerolják a hányatott sorsú ingatlanegyüttest.

Már bontják a város szégyenfoltjaként emlegetett egykori görög falut. Az építészetileg vállalhatatlan, funkcióját vesztett, az utóbbi években szezonális bulihelyként működő épületegyüttes teljes felszámolása várhatóan a tavasz végéig befejeződik, írja a balatonfured.hu.

A köztudatba csak görög faluként bevonult negyed helyén a tervek szerint közpark és lakóépületek létesülnek.

Mint arról korábban írtunk, az önkormányzat részben adás-vétel, részben kisajátítás útján, több éves tárgyalások után, megszerezte a közel négyhektáros terület valamennyi tulajdonrészét, egyedüli tulajdonossá vált, így elkezdődhetett a tájidegen terület rendezése.

A cél, hogy egy nagy léptékű közhasználatú park jöjjön létre az ingatlanon. A helyi szabályozási terv szerint a 4 hektáros területen csak 10 százalékos a beépíthetőség. A teljes terület felén közparkot kell létesíteni, de a fennmaradó rész felén is zöldfelületet kell biztosítani a kisvárosias besorolásnak megfelelően.

1993-ban kezdődött a görög falu építése, amit hosszú évekig nem sikerült befejezni. Az eredeti funkció hamar megbukott, de az új üzemeltetők érkezése sem hozott igazi változást. A faluból Annagora Park majd Sundance Park lett, később SunCity néven futott. Évek óta napirenden volt a komplexum felszámolása, ami most megkezdődött.

A teljes lebontás előtti állapotról IDE KATTINTVA nézegethet fotókat.

Kapcsolódó
Elveszítette gyógyvíz minősítését a füredi savanyúvíz
Bármilyen elterjedt is a híre, a balatonfüredi savanyúvíz nem gyógyvíz, korlátlan fogyasztása nem ajánlott.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik