Virágzó vidékünk

Csodás látvány a felhők öleléséből előbújó visegrádi vár

Dornics Ákos
Dornics Ákos
Káprázatos látványt nyújt puha ködtengerből előbújó Visegrádi Fellegvár, ami a felkelő Nap sugaraiban fürdik.

Visegrád talán legszimbolikusabb építménye a Visegrádi Fellegvár, ami évente több tízezer turistát vonz. A látogatók előtt felelevenednek a történelem emlékei, valamint a vár környezete számtalan élményt és tartalmas kikapcsolódást nyújt a látogatóknak.

A város legmagasabb pontján fekvő fellegvár teraszáról rendkívüli panoráma nyílik a Dunakanyarra, és bármilyen évszakban is érzik a látogató, az elé táruló látvány szépsége egészen biztos maradandó élményt hagy benne.

Dornics Ákos

A napokban a reggeli órákban az ország több részén is sűrű köd ölelte magához a tájat, ami sok helyen különleges világot teremtett. Volt, ahol vastag zúzmara ruhába bújtak a fák és a bokrok ágai, mesebeli hangulatot idézve, és voltak helyek, ahol még ennél is különlegesebb látvány fogadta a kirándulókat. Azonban ez a nem mindennapi látvány csak a magasabban fekvő hegyekben volt átélhető.

Dornics Ákos

Dornics Ákost már bemutattuk a portálunkon, a természetfotós számára mindig nagy élményt ad, amikor a Dunakanyar térségében tud kalandozni. Minden évszakban más arcát mutatja a táj, aminek az emlékét nem csak magában, hanem különleges hangulatú felvételein is őrzi. A ködös világot drónja segítségével örökítette meg.

Kevés szebb látvány van az úszó ködtengerben, az első napsugarak fényeiben felbukkanó vár képénél. Gyakran visszatérő vendég vagyok a Dunakanyarban és Visegrádon, a Fellegvár fotózása mindig különleges élmény. Rendszeresen fotózom ott a napkeltét és a naplementét, de most egy tökéletes pillanatot sikerült elkapnom. A ködből kibújó és a nap fényeiben megcsillanó Fellegvár lélegzetelállító látványt nyújtott

– osztotta meg Ákos élményét a Sokszínű vidékkel.

Dornics Ákos

A puha ködtengerből előbújó Visegrádi Fellegvár, a távoli hegyek szépsége, amik a felkelő Nap első sugaraiban fürdenek valóban káprázatos látványt adnak, amiket a természetfotós felvételei hűen tükröznek.

Kapcsolódó
Misztikus mesevilággá változott a Salgói vár környéke
Az Északi-középhegységben ritkán látott világ uralkodott napokon keresztül, ami nem csak a kirándulókat vonzotta a Karancs-hegy vagy éppen a Salgói vár magasságába, hanem a fotózás szerelmeseit is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik