Virágzó vidékünk

30 ezer tulipán nyílik hamarosan Palócföldön

Illusztráció / Pixabay
Illusztráció / Pixabay
Idén is népes vendégseregre számítanak a kertészek.

Mintegy harmincezer tulipán várja, hogy bontogassa szirmait Palócföld tulipánkertjében – írta a Nógrád vármegyei Hírportál.

Pintér Tivadar lelkiismeretes munkájának köszönhetően várhatóan áprilisban tündököl majd a színpompás virágtenger. A nógrádi férfi 6 éve nagy gonddal ülteti és gondozza a meseszép tulipánokat Balassagyarmat határában.

A tavalyi 15 ezer virághagyma mellé idén még 15 ezret ültettünk. A kedvező időjárásnak köszönhetően már április elejére várjuk a szezon kezdetét. Sok munkát fektettem bele az évek alatt, hogy rendezett kertté váljon a terület. Mellette a vízvezetékszerelő vállalkozásomat is vezetem, így idén már segítő kezek is becsatlakoztak a kerti munkákba

– mondta el a portálnak a kert megálmodója.

Tavaly óriási érdeklődés övezte a tulipán szezont, így most igyekeznek alaposabban felkészülni a várható tömegre, egy parkolót is kialakítanak. Idén a gyarmatiak egy nagyszabású nyitó eseménnyel készülnek, kulturális kísérőprogramokkal, várhatóan április első napjaiban nyílik meg a II. Tulipánfesztivál Palócföld tulipánkertjében.

Jövőre a “palóc kertészek” egy teljesen új állományt ültetnek majd, még nagyobb területen.

Országszerte mintegy tucatnyi helyen létesítettek az utóbbi években tekintélyes méretű tulipánkerteket. Közülük a Tisza-tónál fekvő TulipGardenről a Sokszínű vidék is írt már. Ott szintén április első hetében nyitnak, 52 fajta virágból 200 ezer tő nyílik majd ebben a szezonban.

Kapcsolódó
4 trükk, melyekkel tovább marad szép a vázában a tulipán
Közkedvelt virágunk gyorsan elnyílik, de tehetünk azért, hogy egy kicsit elnyújtsuk a virágzást.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik