Virágzó vidékünk

200 ezer tulipán nyílik majd a Tisza-tó csodakertjében

Facebook/TulipGarden Tisza-tó
Facebook/TulipGarden Tisza-tó
Kutyával is látogatható a kert, a házi kedvencek szeretik szaglászni a virágokat.

A Tisza-tó virágoskertjében, a TulipGarden Tisza-tónál idén minden eddiginél több, összesen 200 ezer tő tulipán borul majd virágba, amelyek között rengeteg fajtájút és színűt is megtalálunk, de vásárolhatunk is belőle. A kert várhatóan április 6-tól fogadja a látogatókat, írta az I love Tisza-tó.

Tulipánok, nárciszok, jácintok tömkelege

Nárciszok és jácintok is kibújnak a földből, amelyek hagymái a tulipánokéval együtt Hollandiából érkeztek a Tisza-tóra.

Idén minden eddiginél több tulipánhagymát ültettünk el: ezekben a pillanatokban 200.000 színpompás virág várja a pillanatot, hogy kibontsa virágát. A tervek szerint április 6-án nyitunk, de a természet rendjébe nem tudok és nem is lehet beavatkozni, úgyhogy a nyitás pontos dátumáról a TulipGarden Tisza-tó Facebook oldalon lehet majd olvasni

– fogalmazott Tóth Diána a portál megkeresésére.

Az elmúlt években megjelent az igény a tulipánhagymák vásárlására is, ami persze idén is folytatódik, sőt mi több – ha minden a tervek szerint alakul – még tulipáncsokrot is lehet házhoz rendelni.

Facebook/TulipGarden Tisza-tó

Nemcsak szedni lehet majd a virágokból, hanem fotózkodni is lehet a csodálatos kertben.

A bemutatókertben több mint 52 fajta várja a vendégeket, ahol megtekinthetik őket és fotózkodhatnak köztük a látogatóink. Rendszeresen vannak nálunk fotózások, és azt is meg kell említsem, hogy kutyával is látogatható a kertünk, akik szintén szeretik szaglászni a virágainkat

– részletezte Diána.

Hétvégenként kézműves vásárban lehet a helyi termelők portékái között bogarászni, valamint a gyerekeknek is készülnek programokkal.

Tavaly óta már nekünk is van saját csokink, ami tulipánsziromból készült krémmel töltött meg az „Egy csepp Tisza-tó” csokimanufaktúra vezetője, Szabó István. A tulipánoknak a szirmai jellemzően ehetőek, míg a többi részük mérgező, így nem ajánlom a fogyasztásukat.

– fogalmazott.

A tervezett nyitva tartás április 6-tól május 5-ig – természetes május 1-jén is -, csütörtöktől vasárnapig 9-től 18 óráig. További részletekről a Tulip Garden Tisza-tó Facebook oldalán lehet tájékozódni.

A TulipGarden Tisza-tó története

2021-ben nyitott meg a TulipGarden Tisza-tó, ami azóta töretlen sikerrel halad előre.

 

Az Abádszalók és Kunhegyes között található földön Tóth Diána minden évben nevelgeti azt a csodát, ami idén várhatóan április elején virágba borul.

 

Az első alkalommal, három éve közel 50 ezer tulipánhagymát ültetett el, majd a hatalmas népszerűség miatt a következő évben már 120 ezer tő került a földbe, tavaly pedig több mint 155 ezerre emelte a számukat.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik