Életmód vasárnapi ebéd

Tulipánkuckó, ahol jelen van a vidéki élet minden öröme

A vidéki kiskertek világát idéző mesés portát minden ízében környezettudatos szemlélet alakította.

Tulipánkuckó. Már a neve is sejteti, hogy egy apró gyöngyszem a háztáji kiskertek és otthonok világában. A Pátyon élő Kakuk Zsuzsa fantasztikus minigazdaságot hozott létre. Gyógyító kertnek is hívhatnánk, hiszen a kert ötlete egy szomorú esemény kapcsán vetődött fel, és létrehozása, tervezése, gondozása a mai napig gyógyerőt ad Zsuzsának.

A fenntartható kiskert minden szegletén látszik a gondoskodás és a természettel való együttélés. A mai modern elvárások mellett,  őseink tudására támaszkodva alakították és gondozzák az ágyásokat. A vegyszerezés nélküli termesztés, a komposztálás, a természetes trágyázás és a vízgazdálkodás mind része a környezettudatos gazdálkodásuknak.

Ez a szemlélet köszön vissza a házban is, ahol a megtermelt zöldségek és gyümölcsök üvegekben sorakoznak a kamrában. És ez az életmód elevenedik meg a konyhában is, amikor még a vasárnapi ebédnél körbeülték az asztalt, jóízűeket ettek és beszélgettek.

Zsuzsa célja, hogy őseink tudását  megőrizze és továbbadja a fiatalabb generációnak.  A tésztakészítés kurzusain nem csupán a tésztagyúrás fortélyait sajátíthatják el az érdeklődők, hanem olyan békebeli élménnyel is gazdagodnak, amit hajdanán nagyszüleink is megéltek.

A Tulipánkuckó csodás kertjéről, a kezdetekről, a mindennapjairól, a munkaigényes, de nagyon szerethető életformáról, a tésztakészítés rejtelmeiről Semjén Nóra beszélget a minigazdaság megteremtőjével és működtetőjével, Zsuzsával.

Kapcsolódó
40 éves családi tradíciót őriz a Simon Cukrászda Tamásiban
Videón mutatjuk meg, hogyan készül műhelyükben a húsvéti pohárkrém citromos és csokis változatban.
Olvasói sztorik