Otthon készült vasárnapi ebéd

40 éves családi tradíciót őriz a Simon Cukrászda Tamásiban

facebook/simon cukrászda
facebook/simon cukrászda
Videón mutatjuk meg, hogyan készül műhelyükben a húsvéti pohárkrém citromos és csokis változatban.

Csendes, barátságos település a Tolna vármegyei Tamási, ahol a városban sétálva az ember jó eséllyel betér a kézműves süteményeket és fagylaltokat kínáló Simon Cukrászdába.

Így tett Semjén Nóra kolléganőnk is, aki Simon-Horváth Veronikával, a családi vállalkozás “motorjával” beszélgetett az üzlet történetéről, munkájukról, de természetesen nem maradhatott ki a vasárnapi ebéd témaköre sem, hiszen az ünnepi asztal elhagyhatatlan tartozéka a desszert.

A Simon Cukrászda 1982-ben nyitotta meg a kapuit id. Simon Gábor vezetésével. Eleinte fagylaltozóként működtek, a téli időszakban készítettek süteményeket. A papa nyugdíjba vonulása után fia, ifjabb Simon Gábor – aki nem mellesleg cukrász végzettségű – vette át a stafétabotot, bevonva az üzlet munkájába feleségét, Veronikát is.

Süteményeiket a férj álmodja meg. Az ő kreációja legnépszerűbb sütijük is, a “Tamási-desszert”, mely hosszas kísérletezés után született meg. Veronika erről is mesélt, ám ő a fagylaltkészítésben viszi a prímet.

Semjén Nóra ellátogatott a vállalkozás cukrászműhelyébe is, ahol Polgárné Virágh Katalin műhelyvezetővel a húsvéti ünnepkörre fókuszálva húsvéti pohárkrémet készítettek citromos és csokis változatban.

Ennek receptjét, elkészítését, a Simon Cukrászda, valamint Veronika családjának mindennapjait is megismerhetjük Semjén Nóri alábbi videójában.

Kapcsolódó
Díszebéd a természetből, avagy virágos ízeket mindenki asztalára
A természet ízeit csak azok élvezhetik, akik nyitottak az apró csodákra, Mutatunk egy élvezetes utazást az ennivaló természetbe.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik