Virágzó vidékünk

Tüneményes miniszobrok díszítik Miskolctapolca tanösvényét

minap.hu
minap.hu
15 aprócska figurában gyönyörködhetünk.

Miniszobor-tanösvényen járhatjuk be Miskolctapolca tavakkal és fákkal ölelt parkját – írta a Funzine.

Miskolctapolcán, a barlangfürdő szomszédságában megújult parkba egy hangulatos miniszoborcsapat költözött. A szellemes alkotásokat egy tanösvényen helyezték el.

Miniatűr szobrokban nincs hiány az országban, az első, egyben legismertebb köztéri “apróságok” Kolodko Mihály nevéhez fűződnek. A szobrászművész egyik vidéki figurájáról már a Sokszínű vidék beszámolt korábban.

Több magyar alkotó is készít apró bronz szobrokat, Ország Gábor szobrászművész alkotásai a miskolci Avas tévétornyának párkányát díszítik.

Miskolctapolcán egy alternatív tanösvényen csodálhatják meg a turisták Plank Antal szobrászművész bronz szobrocskáit. A barlangfürdő szomszédságában, egy hangulatos tanösvényen 15 miniszobor kapott méltó helyet.

Galéria
minap.hu

Az alkotások között mókus, hattyúpár, vidra, valamint Mancs, a híres mentőkutya, a Lillafüredi kisvasút, a Diósgyőri vár és az Avasi-kilátó bronzba öntött, mini változata is szerepel.

A Plank Antal által készített miniszobrokhoz térképes segédeletek tartoznak, ezeknek, és a parkban található interaktív tábláknak köszönhetően ismerkedhetünk Miskolc és környékének látnivalóival.

A miniszobrok megtalálásához Miskolc weboldalán térképes segítség is rendelkezésre áll, mely ITT ELÉRHETŐ.

A cikkben szereplő fotókat köszönjük szépen a minap.hu-nak. A szép képeket Juhász Ákos készítette.

Kapcsolódó
Miniatűr szépségekkel gazdagodott az Avasi kilátó
Bronzból készült miniszobrokat rögzítettek a miskolci kilátó párkányára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik