Virágzó vidékünk

Megtaláltuk a Balaton legszebb panorámájú szálláshelyét

Nava Garden
Nava Garden
„Egy hely nem csak falakból áll, hanem szeretetből és álmokból is.”

Utánozhatatlan hangulata, csodálatos természeti adottságai, a csend vagy éppen a pezsgés teszi mindannyiunk kedvenc helyévé a Balatont.

A magyar tengert talán épp az olyan helyek teszik megunhatatlanná, mint a Nava Garden, ahol egy teljesen új perspektívából és lenyűgöző környezetben tárul elénk Közép-Európa legnagyobb tavának magával ragadó látványa.

A balatonakarattyai magaspart csendes üdülőövezetében található szálláshely nemcsak a bámulatos panoráma, hanem a vendégek igényeit szem előtt tartó, legapróbb részletek professzionális kidolgozása miatt is kiérdemli, hogy a környék és a régió szálláshelyei közül a legjobbak között emlegessük. Ahogy a szállásadók szlogenje is szól: Egy hely nem csak falakból áll, hanem szeretetből és álmokból is. Ez a gondolat pedig megkérdőjelezhetetlenül rásimul arra a vendégházra, amit megvalósítottak.

Ennek a háznak, mi több, a helynek is egészen különleges kisugárzása van. Ahogyan mondani szokták, más, mint a többi. És ez valóban nagyon más!

A természetbe simuló A-frame típusú apartman letisztult formája és az igényes lakberendezési megoldásai, az eklektika varázsa, a természeti elemekkel való összhang abszolút harmóniát sugároz, ahol az első pillanattól otthon érezhetjük magunkat.

Nava Garden

Az átütő „Megérkeztünk” élmény részesei lehettünk, melyhez hozzájárult az a megfogalmazhatatlanul szép panoráma, ami elénk tárult. Nem mondhatjuk, hogy olyan volt, mint egy festmény, inkább nevezhetnénk festmény-sorozatnak, hiszen a nap minden percében másként tündökölt az égbolt, másként színezte a Balatont és a tájat.

Egy naplementét végigkísérni a magaslatból, mikor a látványtól a szavak sem nagyon érkeznek, mikor leginkább csak szemmel fotózna az ember, hogy hazavihesse minden percét ennek az élménynek – leírhatatlan. Talán fotókkal sem tudjuk visszaadni a magával ragadó szépséget, de azért teszünk rá egy kísérletet.

Galéria

Azt talán túlzás lenne állítani, hogy a Balaton keleti partján lévő szállás kertjéből teljesen át lehet látni a nyugati oldalig, de a Tihanyi-félsziget tiszta időben jól látható, és a körpanoráma is önmagáért beszél. Olyan érzés, mintha egy alacsonyan szálló kisrepülőből csodálnánk meg a tavat.

Az pedig hab a tortán, hogy ezt a panorámát akár a pálmafa tövében elhelyezett jakuzziból, vagy a szaunából is élvezhetjük. Utóbbi esetében még arra is figyeltek a Nava Garden megálmodói, hogy az ablaka a Balatonra nézzen, így a kabinban lévő hőség is jobban viselhető.

A kertet – nevezzük relaxációs térnek – a kültéri zuhanyzó, a napágyak és a faszenes grill teszi teljessé, de ha valaki még többre vágyna, akkor igénybe veheti a szállásadók privát séf szolgáltatását is egy borkóstolóval egybekötve.

Galéria

Ebben a kis kerti „paradicsomban” időzni, olvasgatni, kávézni vagy fürdőzni egyet, több mint lélekbalzsam. Ez az a hely, ahol megtapasztalhatjuk, hogy minden összefügg mindennel: az ég a tóval, a szél a fákkal, a madarakkal, és mindez a vendégekkel.

Maga a ház a panorámától eltekintve is prémium kategória, a tervezés és a megvalósítás is ezt bizonyítja. Egyedi és stílusos, a rusztikus és a modern stílus tökéletes ötvözete. A magas beltér már önmagában is egyedi hangulatot kölcsönöz, de a talán a legnagyobb látványelem a konyha feletti gerendákra illesztett zöld-sziget, ami garantáltan az egyik kedvenc tere lesz mindenkinek, még akkor is, ha nem éhes vagy szomjas.

A nappali valódi keleti kényelem, a fürdőszobák szentélyek, a dekorációk pedig olyan észrevétlenül kúsznak a figyelem középpontjába, hogy először talán észre sem vesszük. Csak azt érezni, hogy itt minden teljes, talán azért, mert a harmóniát és a nyugalmat árasztó keleti világ egy-egy szeletét is sikerült becsempészni a ház minden szegletébe.

Galéria

A vendégházban összesen négy vendég élvezheti a hely varázsát, ketten a lenti szobában, ketten pedig a fenti, nyitott galériában.  Olyannyira nyitott, hogy a reggeli ébredés utáni első pillanatban az panorámaablakon keresztül totál előttünk fodrozódik a Balaton. És ha ez nem lenne elég, akkor tetézhetjük a romantikát, hisz ugyanitt garantált az esti  naplemente látványa is, sőt a fenti fürdőszobában zuhanyzás közben is gyönyörködhetünk a magyar tenger csillogásában.

Itt béke van és csend. És játékos, simogató fények, amik a napszaktól függően mutatják más-más hangulatát a tereknek. Nappal és este is. Megunhatatlan.

A csendes tóparti idill mellett a környéken számos látnivaló és kirándulási lehetőség csábít. A Nava Garden közvetlenül egy kerékpárút mellett fekszik, csak a kapun kell kilépni a futáshoz vagy biciklizéshez, hogy felfedezzük a környéket.

A helyi látnivalók közül érdemes megtekinteni néhányat, akár járhatunk egyet a Rákóczi fák sétaútján vagy a Rákóczi parkban, de a Kisfaludy kilátóhoz is javasolt ellátogatni, ahonan páratlanul szép kilátás nyílik a Balatonra. A településen kívül az extrémsport kedvelőinek nagyszerű kikapcsolódást jelenthet a balatonfűzfői Serpa Kalandpark, de a retrovilág iránt érdeklődőknek érdekes látnivaló lehet a Balatonfőkajáriban található Bala-Toni Retro Múzeumot. Tihany is kevesebb, mint egy órányi autóútra van Balatonakarattyától, tehát távolabbi kirándulás is könnyen szervezhető innen.

Ha valaki feltenné nekünk a kérdést, mi az, ami megnyugtat, felvidít, feltölt, jó emlékeket idéz? A mi válaszunk egyértelműen a Nava Garden lenne.

És nem tévedünk sokat, ha azt mondjuk, hogy ez a hely hamarosan a legkedveltebb  szálláshelyek egyike lesz – megérdemelten.

A Nava Gardenről még több információt találsz a honlapjukon, a Facebookon és az Instagramon, a következő e-mail címen pedig kapcsolatba is léphetsz a tulajdonosokkal: hello@navagarden.hu.

Szponzorált tartalom

A cikk a Nava Garden támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik