Virágzó vidékünk

Tavaszi szépségében tündököl a Kis-Balaton kincse

keresztes csaba
keresztes csaba
A Kányavári-sziget minden évszakban csodálatos látványt kínál a kirándulóknak.

A Kis-Balaton vízvédelmi rendszerének területén a kerékpárúton kívül csak a Kányavári-sziget látogatható szabadon. A másfél kilométer hosszú, és 100 méternél alig szélesebb sziget a Kis-Balaton fokozottan védett területe, mondhatni féltve óvott kincse, melyet a Zala folyó és a Kis-Balaton nyugati víztározója ölel körül.

A szigethez kiépített út vezet, melynek végén parkoló fogadja az autóval érkezőket. A sziget csak gyalogosan érhető el, és egy fahídon közelíthető meg. Ez a különleges, ívelt fa szerkezetű híd mára a Kis-Balaton jelképévé vált. A szigeten két kilátó található, a hídról lesétálva ezek jobbra illetve balra magasodnak.

keresztes csaba
keresztes csaba

A szigeten több sétálóút, pihenőhely, szalonnasütő hely, kilátó, játszótér is található. A csendes, nyugalmat árasztó sziget a vízimadarak megfigyelésére is kiváló terepet biztosít.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a szigeten alakította ki a Búbos vöcsök tanösvényt. A körülbelül 2 kilométer hosszú, egész évben látogatható, egy-másfél óra alatt végigjárható sétaút 15 állomása kifejezetten a Kis-Balaton madárvilágának bemutatására törekszik.

A Kányavári-sziget minden évszakban csodálatos látványt kínál a kirándulóknak és a fotósoknak is. Az érintetlen természeti környezet őszi szépségét korábban megmutattuk olvasóinknak, ezúttal pedig Keresztes Csaba gyönyörű felvételein  – képgalériánkban – a Kis-Balaton jelképének tavaszi ébredését csodálhatjuk meg.

Galéria
Kapcsolódó
Mesésen áll az ősz a Kis-Balaton jelképének
A fotók láttán azonnal ott akarsz majd lenni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik