Virágzó vidékünk

Földi paradicsom a Kis-Balaton védett kincse

bódi katalin
bódi katalin
Felejthetetlen élményt kínál az érintetlen természeti környezet.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyik legnépszerűbb turistacélpontja, a Kis-Balaton fokozottan védett és alighanem legcsodálatosabb területe a Kányavári-sziget, melynek vonzerejét a gazdag madárvilág és a varázslatos természeti környezet adja.

bódi katalin

A másfél kilométer hosszú, és 100 méternél alig szélesebb szigeten alakította ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a Búbos vöcsök tanösvényt, melynek 15 állomása elsősorban a Kis-Balaton madárvilágának bemutatására törekszik.

bódi katalin

A szigetre egy különleges fahídon át – ahonnan megfigyelhető a tó gazdag növény- és állatvilága – érkezik a látogató, és az érintetlen természeti környezetben megcsodálhat a gázlóban totyogó, vagy a nyílt vízen úszkáló vízimadarakat.

bódi katalin

A szigeten sétáló utakat, pihenő és szalonnasütő helyeket, játszóteret alakítottak ki, a partról a horgászjeggyel rendelkezők pecázhatnak is. A sziget két kilátójából a vízzel, mocsárral borított terület gazdag élővilága csodálható meg.

bódi katalin

A Kányavári-sziget egész évben szabadon látogatható.

Bódi Katalin fotós a napokban látogatott a Kányavári-szigetre – ahogy sokan tartják: a Kis-Balaton földi paradicsomába – és felvételein keresztül adta vissza azt a felejthetetlen élményt, amit a sziget nyújt a turistáknak.

Képgalériánkban további fotókon ismerkedhetünk meg a kicsinyke szigettel

Galéria
bódi katalin
Kapcsolódó
Építőtáborozó diákok csinosítják a Kis-Balaton térségét
"Beoltják" őket természetvédelemmel, ami azután felnőttként is szívügyük lehet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik