Virágzó vidékünk

Homokzsákokat vetnek be az özönvízszerű esőzés ellen Egerben

agria tv
agria tv
A város önkormányzata próbál minden segítséget megadni.

A napok óta tartó heves esőzésekben május 24-én délelőtt ismét nagy mennyiségű csapadék zúdult le Egerre. Az önkormányzat a város kritikus pontjain homokzsákokkal próbál segítséget nyújtani a víz elleni védekezésben.

Az elmúlt 5 évben, ahol az önkormányzat a város területén útfelújítást, az árkok tisztítását, a csapadékcsatorna cseréjét elvégezte, ott a hirtelen lehulló csapadék elvezetése megoldott. Lakossági jelzések alapján Egerben jelenleg két kritikus területen, a Mátyás király úton, valamint a Kistályai úton okoz hatalmas gondot a nagy mennyiségű csapadékvíz elvezetése

– közölte az önkormányzat.

Eger főbb úthálózatának jelentős része, így ezen útszakaszok is a Magyar Közút Zrt.-hez tartoznak. Ezek ellenére Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata próbál minden segítséget megadni, így a Városgondozás Eger Kft.-vel közösen 1000 homokzsákot – melynek mennyisége szükség esetén növelhető – biztosít a Kistályai úton található vállalkozások számára, sőt olyan, ott működő cégnek is, mely közigazgatásilag már nem Egerhez, hanem Andornaktályához tartozik.

Az önkormányzat a Magyar Közút Zrt.-vel, az Egri Rendőrkapitánysággal és a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve végzi az esőzés okozta problémák gyors elhárítását, megoldását.

Kapcsolódó
Villámárvíz öntött el egy nógrádi falut
A lakók vagyontárgyaikat igyekeztek menekíteni, miközben a kertekben állt a víz, több házat körbevett az ár.
Olvasói sztorik