Virágzó vidékünk

Látványosan sarjad az alföldi kukorica útvesztő

Facebook / Útvesztő
Facebook / Útvesztő
Fentről már szépen kirajzolódnak a főbb motívumok.

Néhány héttel ezelőtt még semmi sem látszott a labirintusból Kiszombor határában, ám a napokban pompás látványt rögzítettek a magasból.

Korábban a Sokszínű vidék írt arról, hogy az önkéntes lokálpatrióták idén is kapát ragadtak, hogy kialakítsák a monumentális kukorica labirintust. A dél-alföldi település határában ugyanis évről évre kikapálják a formákat, és bárki “tévelyeghet” a kukoricásban.

A munka oroszlánrészét mint minden évben, úgy idén is a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör önkéntesei vállalták magukra. A kiszombori kukorica labirintus sorait néhány hete Prónai Éva tervei alapján Endrész Erzsébet, Eszik Annamária és Sinka Lajos megkapálta, így a kezük nyomán kirajzolódnak a látványos sziluettek.

Facebook / Útvesztő

A napokban készült felvételeken már szépen kirajzolódnak a formák, köztük a jellegzetes harangok, melyek az idei tematika részét képezik.

A 2024. évi fesztivált július 13. és augusztus 20. között rendezik, ezeken a napokon adománybelépő ellenében látogathatóvá válik a hatalmas kukorica útvesztő.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik