Virágzó vidékünk

Terített asztal a méheknek a váci beporzóbarát körforgalom

Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület
Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület
Hasznos beporzókat vonz a tengernyi virág.

Évről évre átgondoltan ültetik a növényeket egy váci körforgalomban – írta a Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület.

A Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület évelőkkel beültetett, beporzóbarát körforgalma idén új koncepció szerint lett beültetve. Kevésbé természetes, a beporzóknak élőhelyül kevésbé szolgál, csak táplálkozóhelyül, viszont a lakosok számára sokkal jobban tolerálható az idei virágözön.

A szemnek is gyönyörű a megújult virágos körforgalom. A körforgalom alsó gyűrűjét a városfejlesztő ültette be, a többi részt a természetvédő egyesület tagjai.

Galéria
Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület

A váci egyesület önkéntesei negyedik éve rendszeresen karbantartják a területet. A színpompás körforgalom öntözését a városfejlesztő végzi. A Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesület tagjainak céljai a kutatás, a szemléletformálás és az ismeretterjesztés.

A váci természetvédők szeretnének segíteni a környezettudatos közösségek létrejöttét, valamint a környezeti nevelés szélsebb körben történő elterjesztését.

A városi méhlegelők nagyon fontosak, mert rengeteg porzó rovarnak kínálnak táplálékot, emellett javítják a talajt és a terület mikroklímáját. A kisváci beporzóbarát körforgalomhoz hasonló, zöld oázisként funkcionáló méhlegelőknek óriási jelentősége van, ugyanis mérséklik a klímaváltozás hatásait, csökkentik a felmelegedést, valamint értékes beporzó rovaroknak adnak otthont.

Kapcsolódó
Beporzóbarát méhlegelővel zöldít a hajdúsági természetvédő
Kántás Zoltán ötletével a hasznos rovaroknak segít, és példát mutat az embereknek.
Olvasói sztorik