Virágzó vidékünk

Így pusztul egy elhagyatott balatoni nyaraló Aligán

györkő zsombor
györkő zsombor
Gyönyörű erdei környezetben helyezkedik el közvetlenül a Club Aliga kertmozi szomszédságában.

Györkő Zsombor pécsi hobbifotós országjáró kalandozásai során elsősorban a gyönyörű tájakat, történelmi emlékeket és megannyi szépséget örökít meg a vidékről, ám barangolásai során olykor-olykor az élet árnyas oldalával is találkozik.

Mindezeket gyönyörű fotókon mutatja meg, melyeket több alkalommal láthattak a Sokszínű vidék olvasói. Megcsodálhattuk többek között a mesebeli naplementét a Mecsekben, a baranyai erdők csodálatos világát, bekukkanthattunk a picinyke falu, Magyarhertelend életébe, de a fiatalember felvételein láthattuk a kihaltan árválkodó makói vasútállomást és  a pusztulóban lévő kisszékelyi tanyavilágot is.

A napokban a magyar tengernél barangolt Györkő Zsombor, ahol egy egykor szebb napokat látott épületet pillantott meg, s ha már ott volt, bemerészkedett a magányosan árválkodó, már-már düledező házba.

Valamikor a 80-as, 90-es években szebb napokat is megélt az a nyaraló, aminek már csak maradványait tudtam felfedezni. Mekkora élet lehetett ebben a hangulatos kis házban, ami gyönyörű erdei környezetben helyezkedik el közvetlenül a Club Aliga kertmozi szomszédságában, alig néhány lépésre a Balaton partjától. A lebontásával egy újabb emlék tűnik el

– írta a felvételekhez fűzött bejegyzésében.

A képre kattintva fotógaléria nyílik, melyben kitárulkozik előttünk a magányosan árválkodó, pusztuló nyaraló.

Galéria
Kapcsolódó
Bejárta és megörökítette a fél országot a pécsi hobbifotós
A túrázás, kirándulás nem csupán hobbija, hanem rendszeres edzés és sport is számára.
Olvasói sztorik