Virágzó vidékünk

Elbűvölő arcát mutatja a magasból az alföldi Riviéra

Bodrogi Attila
Bodrogi Attila
Bodrogi Attila a napokban néhány pompás képet osztott meg a Facebookon kedvenc helyeiről, ezek között bukkantunk rá a csongrádi Körös-toroknál készült fotókra. A természetbarát a legnépszerűbb alföldi természetes strand mellett az országosan kevésbé ismert mindszenti szabadstrandról is látványos képekkel szolgált a Sokszínű vidéknek.

Az alföldi gyerekek jól tudják, nyáron nincs jobb érzés annál, mint kerékpárra pattanni és elkarikázni valamelyik szabadstrandra, a folyóparti füzesek ölelésébe. Csongrád és Mindszent vízparti pihenőhelyei méltán veszik fel a versenyt a Balaton fürdőhelyeivel és a Tisza-tó népszerű strandjaival.

Mindkét dél-alföldi strandon kristálytiszta a folyó, a csongrádi Körös-torokban ráadásul a széles, sekélyebb sáv a kisgyermekes családok számára biztosít eszményi fürdőhelyet. A csongrádi fürdőhelyen idén több újítást is bevezettek, ma már leginkább egy tengerparti üdülőhelyet idéznek a jellegezetes napernyők és pihenőhelyek. Július utolsó napjaiban idén a folyó vízállása is éppen megfelelő a strandoláshoz, napozáshoz.

Bodrogi Attila drónfotóin a két népszerű alföldi fürdőhelyről kapunk hangulatos ízelítőt. A természet és a folyók szerelmeinek mindenképpen megéri felkeresni nyáron a Csongrád-Csanád vármegyei természetes strandokat. Mindszenten ingyen hűsítheti magát bárki a habokban, sőt, a kutyásokra is gondoltak: Magyarország egyik legkellemesebb kutyabarát strandját alakították ki a folyóparton, ahol gazdi és eb ingyenesen fürdőzhet.

Kevesen vitatják, hogy lenne a Tiszának és az országnak szebb folyóparti strandja a csongrádinál, ahol a Körös torkolatával szemben létrejött homokföveny többszáz méter hosszan és körülbelül 30 méter széles sávban húzódik a város végétől egészen a torkolat vonaláig. Nem véletlen, hogy a nyári időszakban turisták ezreit vonzza az Alföld tengerpartjának nevezett szabadstrand.

Kapcsolódó
Fürdőzők ezrei lepték el az Alföld tengerpartját
Minden adott ahhoz, hogy a vendég valóban tengerparti feelinget érezzen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik