Virágzó vidékünk

Ilyen lesz Szeged legújabb díszparkja

Facebook / Botka László
Facebook / Botka László
A tervek szerint új, hőségtűrő növényeket, 15 fát és 1200 cserjét ültetnek majd a térre.

Látványterveken mutatta be a város polgármestere a szegedi belváros új parkját – írta a Szegeder.

Emlékművet állítanak Szeged egykori két tudós rabbijának, Lőw Lipótnak és Lőw Immánuelnek a nevüket viselő parkban. Korábban még nem voltak elérhető látványtervek a tervezett közterekről. A terveket most Botka László polgármester egy Facebook-bejegyzésben mutatta be a szegedieknek.

A látványterveken látható végeredményre még várni kell, a két Attila utcai parkot három ütemben fogják fejleszteni. Első körben az emlékhelyeket alakítják ki. Ezzel a tervek szerint őszre készülnek el, a szeptember 4-i avatón a 80 évvel ezelőtt elhurcolt szegedi zsidókról tartanak megemlékezést a Szegedi Zsidó Hitközség sorozatának záróeseményeként.

Facebook / Botka László

Az emlékmű tervezésével Székó Gábort bízta meg az önkormányzat, a szobrászművész süttői mészkőből fogja elkészíteni a térplasztikát.

Azt is tervezik, hogy a későbbiekben változó klímának ellenálló fajtákra cserélik az utóbbi időben elszaporodott invazív növényeket. A hulladéktárolókat is rendezik, korszerűsítik a közvilágítást, és a köztéri elemeket is lecserélik. A hangulatos díszparkban közösségi térként is funkcionálhat, ahol lehetőség lesz kertészkedésre és vízvételre is.

Kapcsolódó
Virágorgia és csodapaloták az Alföld Párizsában
Szegedi séta a virágos napfény városában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik