Virágzó vidékünk

Gyönyörű tündérrózsákat kapott a margitszigeti japánkert

Facebook / FŐKERT
Facebook / FŐKERT
A tündérrózsák mellett más fajok is érkeztek.

Tündérekkel töltötték meg a margitszigeti Japánkertet – írta a Főkert.

A Margitsziget oázisaként a Japánkert a vízinövények varázslatos világát tárja a látogatók elé. A varázslatos kert legszebb látványosságai a változatos színekben pompázó tündérrózsák (Nymphaea). A megkapó szépségű növények látványában júniustól az egész nyár folyamán gyönyörködhetünk.

A vízinövények folyamatos törődést igényelnek, a japánkertben most jött el az ideje, hogy pótolják a megritkult állományt. A meglévő tövek mellett néhány új fajjal is gazdagították a környezetet.

Galéria
Facebook / FŐKERT

Sellővirágot (Pontederia cordata), sárga nőszirmot (Iris pseudacorus), japán zsurlót (Equisetum japonicum) és pénzlevelű lizinkát (Lysimachia nummularia ‘Aurea’). Pótoltuk a kék tündérrózsát (Nymphaea caerulea), a békaszittyót (Juncus effusus) és gyékényféléket is telepítettek a japánkertbe.

Az új növényeket folyami kavicsfedéssel ültették, hogy megvédjék őket a kitúrásoktól. Ez azért is fontos, mert a tóban 15 nagyobb testű, színes koi ponty is új otthonra lelt.

A frissen beültetett növényeknek idő kell, amíg az új helyet és vízviszonyokat megszokják, de a látvány már most is üdítő. A margitszigeti Japánkertbe minden évszakban érdemes ellátogatni, de most különösen szép arcát láthatjuk.

Kapcsolódó
Valódi műalkotás Jennifer Aniston japánkertje
Amikor a virágok helyett a lombozatra helyezik a hangsúlyt. A tökéletes zöld harmónia.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik