Virágzó vidékünk

Villamossági szekrényből készítettek rovarhotelt Hódmezővásárhelyen

facebook/Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület
facebook/Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület
A Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület a nyári hőségben sem tétlenkedett, a téglagyári tanösvény mentén rovarhotelt alakítottak ki egy lepusztult fémszekrényből.

A területen található régi, használaton kívüli villamossági szekrény jó ideje rontotta a látképet. A leszereltetés helyett úgy döntött az egyesület, hogy újrahasznosítja.

A szekrény kiváló alapot adott egy rovarhotel megvalósításához, melynek “berendezése” szintén újrahasznosított anyagokból és tárgyakból áll

– írták meg a Facebook-on.

Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület

A szelíd, magányos életmódot folytató beporzók a természetben a talajba, partfalakba, korhadt fákba alakítják ki üregeiket, a rovarhotelek számtalan járatai ezáltal ideális szaporodó és búvóhelyet jelentenek számukra. Ugyanakkor az agresszív, fájdalmas szúrású, sárból és növényi rostokból épült fészkekben élő darazsak számára alkalmatlan ez az élőhely.

A nagyüzemi mezőgazdaság intenzív növényvédőszer felhasználásának eredményeként a beporzók helyzete kritikus szintre sodródott!
A rovarhotel eredményes és célzott eszköz ezen állatkák védelmére. Bárki könnyedén készíthet a kertjében vagy akár az erkélyen rovarhotel kifúrt farönkök, nádszálak, lyukacsos téglák és cserépdarabok felhasználásával.

Kapcsolódó
Több mint 50 rovarhotel segíti az óvodások környezeti nevelését
A szemléletformálást a legkisebb korosztály körében érdemes elkezdeni.
Olvasói sztorik