Virágzó vidékünk

Eltüntették a mulcsnak használt cseréptörmeléket a keszthelyi kastély díszkertjéből

A díszkerthez méltó vörösfenyő mulcs kerül a helyére.

Többször írtunk már a mulcsozás fontosságáról, mely segít megőrizni a talaj nedvességét, szabályozza a talaj hőmérsékletét, javítja a talajminőséget, megelőzhetjük vele az eróziót, a gyomok elleni küzdelemben hatékonyabban léphetünk fel és esztétikai értékkel is bír.

A keszthelyi Festetics-kastély parkjának díszkertjében építési törmeléket használtak mulcsozásra

– tette közzé a fotókat a Vármögyei Hírök Facebook-oldala.

facebook/Vármögyei Hírök
facebook/Vármögyei Hírök

Messzebbről nézve fenyőkéregnek is nézhetnénk, közelebb érve viszont látható, hogy nagy darabokból álló cseréptörmelékkel szórták körbe a növényeket.

A napvilágot látott hírt követően augusztus 23-án a Festetics-kastély közösségi oldalán reagáltak a tényekre.

Hibás alvállalkozói teljesítés miatt az érintett területre nem megfelelő cserépmulcs került ki. A Festetics-kastély műszaki osztályának munkatársai a cserépmulcsot visszaszedték, és azt a díszkerthez méltó vörösfenyő mulccsal váltják ki, ahogy az a képen is látható

írták.

facebook/festetics-kastély
facebook/festetics-kastély

A keszthelyi Festetics-kastély a 18. század közepétől 200 éven keresztül Magyarország egyik legjelentősebb grófi, majd hercegi családjának, a Festetics családnak az otthona volt. Ma Keszthely kiemelkedő jelentőségű műemléke. A város minden évben több kulturális eseménynek ad helyet, amelyek egy részét a Festetics-kastély dísztermében szervezik. Önálló kongresszusi központtal és színházzal rendelkezik, a Helikon Kastélymúzeum is helyet kap benne.

Kapcsolódó
2,5 milliárdból bővül a keszthelyi Festetics-kastély
Új funkciók és attrakciók várják majd a látogatókat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik