Virágzó vidékünk

2,5 milliárdból bővül a keszthelyi Festetics-kastély

Wikimedia Commons
Wikimedia Commons
Új funkciók és attrakciók várják majd a látogatókat.

Több mint 2,5 milliárd forint európai uniós támogatásból új turisztikai attrakciókkal és funkciókkal bővül a keszthelyi Festetics-kastély – közölte a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese.

Farsang Csaba kifejtette: a célkitűzésük az, hogy a kezelésében lévő várak, kastélyok, műemlékegyüttesek hasznosítására alkalmas és sikeres szervezetté alakuljon át az eddigi fejlesztési szemlélet után. A szolgáltatásokra alapozó, bevételorientált működtetés megvalósítása a cél Keszthelyen is, ahol a Festetics-kastély egész évben vonzó, többnapos időtöltést kínál a hazai és külföldi turistáknak.

A 2,5 milliárd forintot meghaladó uniós támogatás révén év végéig két főúri lakosztály – köztük egy gyerekszoba – korhű enteriőrjét állítják helyre, ahol kordonok nélkül is szemügyre vehetik a látogatók a műtárgyakat – ismertette Farsang Csaba.

A projekt másik elemeként a kastélyparkban álló egykori fejőházat újítják fel, az épületben történelmi játszóházat alakítanak ki. Két termét múzeumpedagógia foglalkozásokra teszik alkalmassá, három termet pedig kiállítótérként rendeznek be. (MTI)

Kapcsolódó
Mérgezés miatt kivágták Keszthely matuzsálemi korú platánfáját
A városi önkormányzat mint tulajdonos, ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik