Otthon készült

Főúri varázslat Keszthely idei tortája

facebook/vozár péterné
facebook/vozár péterné
Hévízi cukrászda remeke nyerte a versenyt.

Hévízi győzelem született a Keszthely város tortája versenyen, amelynek eredményét a Balaton fővárosának 776. születésnapján hirdették ki, írta a Zaol.

Az immár harmadik alkalommal meghirdetett pályázatra Zala vármegyei cukrászdák két kategóriában – hagyományos és mentes édességekkel – nevezhettek.

A hat egyedi különlegesség közül a zsűri a hévízi Mozart Cukrászda alkotását, a Főúri várazslatot választotta győztesnek a „Keszthely Város Tortája 2023” versenyen.

facebook/vozár péterné

A győztes torta alapja egy kakaós mandulaliszttel készült piskóta törtmandula-ropogóssal. A következő réteg csoki- és gesztenye mousse, vörösboros áfonya zselével bolondítva, amelyre csokoládé ganache borítás kerül.

A reform – vagyis mentes – édességek viadalát is a Mozart Cukrászda nyerte. A „Minek nevezzelek?” fantázianevű torta glutén – és cukormentes, pisztáciás piskótával, fehér csokoládé- és áfonya mousse-szal, valamint áfonyazselével készül, amelynek tetején cukormentes fehér csoki található.

A torták nemcsak a nyertes cukrászdában kóstolhatók, hanem hamarosan a keszthelyi vendéglátóegységek kínálatát is színesítik.

Kapcsolódó
Kihirdették a döntősöket a Magyarország Tortája versenyen
Megvannak az idei Magyarország Tortája verseny döntősei.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik