Szendvicseket vitt a 84 éves néni az árvízi védekezőknek Dunakeszin

Aki teheti, segít az árvízi védekezésben, Maca néni homokzsákolás helyett némi élelmet vitt az önkénteseknek.

Felajánlások sora érkezik folyamatosan az árvízi védekezéshez. Szolgáltatók és magánszemélyek egyaránt kiveszik a részüket a munkából, szeptember 19-én reggel pedig egy különleges tálca szendvics érkezett a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. telephelyére, írta a Dunakeszi Post.

Ezúttal Dobrovits Istvánné Anna, vagy ahogy mindenki ismeri, Maca néni vitt szendvicseket az önkénteseknek.

Ahogy néztem a közvetítéseket, azt éreztem, hogy nekem is tennem kell valamit, én is szeretném kivenni a részem a munkából, de 84 évesen homokzsákolást már sajnos nem tudok vállalni. Ezért felhívtam Csoma Attilát, a művelődési házunk igazgatóját, hogy miben tudok segíteni, és végül arra jutottunk, hozok egy kis frissítő ételt a munkásoknak

– mondta a portálnak Maca néni.

Maca nénit Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere is elkísérte, aki megköszönte az önkéntesek munkáját, és egy doboz Dunakeszi Szeletemmel egészítette ki az idős néni ajándékát.

A portál úgy tudja, érkezett már palacsinta, kávé, üdítő és csoki is a segítőknek, az önkormányzat pedig folyamatosan gondoskodik az ellátásukról.

Az árvízi védekezéssel kapcsolatos legnagyobb munkán túl van a város, a szükséges homokzsákok nagy része már meg van töltve.

Az érintett házak előtt, valamint a kritikusok pontokon kiépültek a gátak, most már “csak” szakszerű megfigyelés mellett várni kell a tetőzést, amit a jelellegi prognózis szerint szombatra várnak 840 centiméteres magasságban.

Az árvízről szóló legfrissebb híreinket ide kattintva találod.

Kapcsolódó
Videón, ahogy a Duna elöntötte a 2-es főutat
Vác és Göd között lezárták a szakaszt.