Virágzó vidékünk

Annyi betelepülőre számít a somogyi falu, hogy új utcát kellhet majd nyitni

Facebook / Taszár Község Önkormányzata
Facebook / Taszár Község Önkormányzata

Hat új telekre tehetnek ajánlatot a taszáriak, amelyek kialakítása és közművesítése a Magyar Falu Programban valósult meg. Az egyenként 1200 négyzetméteres telkeket 5,5 millió forintos bruttó minimum áron vehetik meg az ajánlattevők. A település viszont itt nem állna meg, számolt be róla a sonline.hu.

Varjas András polgármester a lap megkeresésére elmondta, az ajánlattevőknek foglalót kell tenniük, így hat telket értékesítenek első körben. De arra számítanak, hogy továbbiakra lesz igény, hiszen az már régóta gondot jelentett a Kaposvárhoz közeli Taszáron, hogy nem volt elég építési telek.

Hozzátette: a hosszú távú cél, hogy ez az utca beteljen és egy újat kelljen nyitni. Ugyanis további telkek vannak, ahova építkezhetnek a betelepülő családok.

Szerencsére elég jó az infrastruktúra nálunk: iskola, óvoda, bölcsőde, posta, orvosi rendelő. Ez vonzó a családoknak

– magyarázta az alig kétezer fős község vezetője.

Márpedig a helyben lévő infrastruktúra különösen fontos, ezért népszerű Ságvár is, amely bekerült tavaly az ötven leggyorsabban gyarapodó település közé, hiszen 1890-ről kétezer fölé nőtt a lakosság száma. Ezért adott be az önkormányzat igényt egy új óvodai csoportra is, hiszen annyi gyerek van a Bóbita Óvodában, hogy a meglévő három csoport mellé egy újra is szükség van.

Nemrég egy tolnai faluból volt hír, hogy egy forintért árulják a telkeket, Balatonfüreden pedig akár 40 millió forintot is elengedtek egy telek árából.

Kapcsolódó
Felejthetetlen élményt kínál a Káli-medence tüneményes falucskája
Salföldet a béke és a nyugalom járja át, amit a gondozott porták, a gyönyörű virágokkal teli kertek olyan különlegessé tesznek, hogy az itt töltött idő alatt megnyugszik a lélek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik