Mozaik

Akár 40 millió forintot is elengednek egy telek árából Balatonfüreden

facebook/Balatonfüred Honlapja
facebook/Balatonfüred Honlapja
Tíz építési telket hirdet meg az önkormányzat fiataloknak kedvezményes áron.

A Lapostelki út mentén, a kutyafuttató mögötti területen kiparcellázott önkormányzati ingatlanok ára nettó 22-23 millió forintba kerül, a vételárat 3 év alatt, három részletben kell majd kifizetni – írta weboldalán az önkormányzat.

Több feltételnek is meg kell felelni ahhoz, hogy valaki pályázati úton hozzájusson a kedvezményesen kínált építési telkek egyikéhez. A telkeken 15 százalékos a megengedett beépíthetőség, csak egyes családi házak építhetők, amelyeket a telekvásárlástól számított 3 éven belül meg kell építeniük a nyertes pályázóknak.

A jelenlegi árak mellett itt a térségben egy átlagos, középosztálybeli család nem tud telket vásárolni és családi házat építeni. Az önkormányzat szeretne segíteni abban, hogy megfizethető építési telekhez és ezáltal lakhatáshoz jussanak a fiatal párok Balatonfüreden. Az önkormányzati telkeket jóval a piaci ár alatt, annál 30-40 millió forinttal olcsóbban hirdetjük meg. Élhető, kifejezetten jó adottságú ingatlanokról van szó, a legkisebb is 800 négyzetméter

– fogalmazott Bóka István polgármester.

A legfontosabb pályázati feltételek:

  • Két gyermek vagy két gyermek vállalása (további gyermekek esetén, gyerekenként 2 millió forint kedvezmény jár)
  • A szülők legalább egyike állandó balatonfüredi lakos legyen, a párok 18-45 év közöttiek legyenek.
  • A családi házat a telekvásárlástól számított 3 éven belül kell megépíteni, és minimum tíz éven keresztül életvitelszerűen használni. 10 évig nem lehet értékesíteni a felépített házat.
  • A szülők gyerekei balatonfüredi óvodába, iskolába járjanak.

A pályázat pontos részleteiről és az egyes építési telkekről az önkormányzat vagyongazdálkodási osztályán lehet érdeklődni, a pályázat határideje: július 2. kedd, 10 óra.

Kapcsolódó
Tihanyban a legdrágábbak a balatoni ingatlanok
A budapesti árakat közelítik a balatoni ingatlanárak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik