Nappal felkapcsol a közvilágítás, éjszaka vaksötét van a somogyi faluban

A probléma már másfél hete tart.

Megfordult a közvilágítás Mezőcsokonyán, számolt be a furcsa esetről a sonline.hu.

A probléma már másfél hete tart a Somogy vármegyei faluban, ezért éjszaka teljes sötétségbe borul a település.

Ballér Péter, Mezőcsokonya polgármestere a lapnak elmondta, szó szerint vaksötét van a közvilágítás hiányában. Akik Kaposvárról az utolsó 22 óra 40 perckor induló busszal mennek haza, nekik a legrosszabb közlekedni a faluban.

A településvezető arról is beszélt, az éjszakai sötétségét egy betörőbanda már próbálta kihasználni. Az egyik József Attila utcai ingatlanba akart bemenni három ember, azonban mielőtt behatoltak volna, megzavarták őket és elmenekültek a helyszínről.

Többször jeleztük az áramszolgáltatónak a problémát, de nem történt változás. Először szeptember 30-án jeleztük, majd azt követően naponta telefonáltunk, hogy nappal világítanak a lámpák, éjjel nem. Az itt élők is folyamatosan szóvá teszik, hogy nem intézkedik az önkormányzat, de ez sajnos nem rajtunk múlik

– mondta Ballér Péter.

A fordítva működő közvilágítási problémával kapcsolatban az E.ON azt közölte: október 3-án, csütörtökön érkezett bejelentés a céghez a mezőcsokonyai közvilágítási hibáról, melynek alapján szakembereik másnap a helyszínen elvégezték a szükséges ellenőrzéseket. Hozzátették, a közvilágítási lámpák vezérlése, a ki- és bekapcsolása rádiófrekvenciás jelekkel történik. A jelek egy – nem az E.ON kezelésében lévő – adótornyon keresztül érkeznek a készülékekhez.

Kapcsolódó
Baktériumokkal világítanak egy francia városban
Nincs szükség a fényhez áramra.