Virágzó vidékünk

Új híddal gazdagodott a bakonyi bányászváros

1st-press.hu
1st-press.hu
Az akadálymentes hídon gépjárművel, kerékpárral és gyalogosan is biztonságosan lehet közlekedni.

Évtizedek óta várták az ajkaiak a Béke utcai hidat – írta az Ajkai Szó Online.

176 milliós európai uniós támogatással készült el a Béke utcai híd, amely nagy mértékben javítja a belvárosi közlekedést. Ajkán a Torna-patak első hídját még a lakók építették bádogból. A patak másik oldalán a terület az üveggyári kolóniához tartozott, egyszintes épületekkel. A város már akkor tervezte a híd megépítését, amelyre több mint 40 évet kellett várni.

1st-press.hu

A híd vasbeton szerkezetű, 13 méter széles, 8 méter szabad nyílású szerkezetből áll. Összeköti a Béke utca két oldalát, lerövidíti az utakat, és megkönnyíti a városközpont elérését.

A Torna-patak ajkai revitalizációjának célja, hogy a meder a belvárosban olyan legyen, amilyen régen volt, biztonságos és esztétikus. A fejlesztés hozzájárul egy élhetőbb és zöldebb városi környezet kialakításához. A tervek szerint a híd a jövőben a kiépülő kerékpárút-hálózat szerves részét is képezi majd, elősegítve a környezetbarát közlekedést.

A hídépítés a Széchenyi Terv Plusz program és az “Ajka, élhető város” elnevezésű projekt keretében valósult meg. A beruházáshoz szükséges támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és magyar állam társfinanszírozásban biztosította.

Kapcsolódó
Beindult a forgalom a Maros 19. századi vashídján
Miután befejezik a felújítást, teljes szélességében használható lesz a patinás létesítmény, de csak gyalogosan.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik