Biztonságosan látogatható a Rám-szakadék

A Pilisi Parkerdő szakemberei folyamatosan ellenőrzést tartanak a biztonságos túrázás érdekében.

A Rám-szakadék nyitva, a Pilisi Parkerdő pedig folyamatosan ellenőrzi a biztonságos túrázás érdekében, írta közösségi oldalán a Pilisi Parkerdő – Parkerdő az emberért.

A Pilisi Parkerdő a nyár elején nyitotta újra a Rám-szakadékot, amelyet azóta is folyamatosan ellenőriz.

Szeptember végén újabb terepi bejárások és hivatali egyeztetések zajlottak le a biztonságos látogatás érdekében a Parkerdő Visegrádi Erdészetének koordinálásával: a helyszíni bejárás során a szakemberek áttekintették a mentési terveket, és felülvizsgálták a segélyhívó pontok kialakítását, amelyeket az erdészeti társaság létesített.

A bejárásnak köszönhetően a mentőegységek a jövőben gyorsabban és biztonságosabb útvonalakon tudnak majd közlekedni a Rám-szakadék és a Vadállókövek térségében, segítve ezzel a látogatók biztonságát.

A Rám-szakadék környékén hétvégente, ha megfáradtok a Dömösi Fogadóépületben tudtok felfrissülni élvezve az elétek táruló panorámát: Malom-patak-völgyet és a Duna túlpartján felszökő, Börzsönyhöz tartozó Szent Mihály hegyet

– részletezték, és kiemelték, hogy az őszi túrázások alkalmával is mindenki vigyázzon magára és a természetre!

Az őszi túrák alkalmával is  fontos az alábbiak betartása a saját biztonságunk és a természet védelme érdekében:

Kapcsolódó
Lehullt a lepel: nem löszfalak a balatoni magaspartok
A helyes elnevezés nemcsak tudományos szempontból fontos, hanem segít megőrizni a Balaton körüli táj értékeit, és tisztelni annak kialakulását.