Betegség tarolja le a legnépszerűbb ősszel ültetett virágot

Lehet, hogy nem szabad tovább ragaszkodni ehhez a növényhez ebben az időszakban.

Az őszi kiültetéseknél továbbra is az árvácskák a főszereplők, azonban az enyhe, nedves teleken a szürkepenész (botritisz) folyamatosan fertőz, írja friss tájékoztatójában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amelyben a közterületi növényvédelmi teendőkre fókuszálnak.

Mint fogalmaznak, nem csak a virágfejeken okoz tüneteket a kórokozó, hanem a növények fonnyadásáért, hervadásáért is felelős. Főleg a nagy fejű fajtákon figyelhetjük meg a kártételt, jelezték.

NAK

Emlékeztettek, tavaly a kórokozóra engedélyezett egyetlen közterületi gombaölővel és egy antagonista gombát tartalmazó készítménnyel is megkísérelték a védekezést, de megint bebizonyosodott, hogy 15 Celsius-fok alatt hatástalanok a növényvédő szerek. A tél közepén az egész ágyásban cserélni kellett az árvácskákat.

NAK

Azt is írják, a növényvédő szerek hiányában az egészséges szaporítóanyaggal, a toleránsabb fajtákkal, a megfelelő öntözéssel és tápanyagutánpótlással, a beteg növényi részek gyors és folyamatos eltávolításával védekezhetünk.

Fel kell tennünk a kérdést, hogy továbbra is ragaszkodjunk-e az árvácskához a téli ágyásokban? Mivel lehetne pótolni őket?

– jelezték.

Az árvácska nem csak közterületeken, hanem a kiskertekben is nagy kedvenc ősszel, hiszen ilyenkor ültetve, már kora tavasztól elkezdi bontani a virágait.

A legnépszerűbb őszi dísznövényekről itt találsz egy jó listát.

Kapcsolódó
Valódi műalkotás Jennifer Aniston japánkertje
Amikor a virágok helyett a lombozatra helyezik a hangsúlyt. A tökéletes zöld harmónia.