A Street Kitchen csapata évek óta járja az országot, hogy felkutassa az ország legjobb vendéglátóhelyeit – írta a Délmagyar. Minden évben egy kiadványt is készítenek, a legfrissebbet két hete mutatták be.
Összesen 18 kategóriában keresték a legjobb helyeket, mindegyiket személyesen tesztelték. Minden kategóriában 70–80 vendéglátóhely szerepel említésre méltóként, tehát valószínűleg még ennél is többet látogattak meg. Ezek közül mindenhol kiemelték a TOP 3-at.
A gasztrokocsmák között egy szegedi vendéglátóhely is felkerült az országos dobogóra: a Cirmi Kézműves Gasztrokocsma a kiadvány készítői szerint a második legmenőbb ebben a műfajban Magyarországon.
Nem ez az első találkozásunk a Street Kitchennel, hiszen említésszinten többször is szerepeltünk már benne. Idén is eredetileg azért érkeztek, hogy a nyári kiadványban megemlítsenek bennünket. De ezek szerint nagyon tetszett nekik, amit itt tapasztaltak. A gasztrokocsma idén egyébként egy új kategória volt, büszkék vagyunk rá, hogy egyből a legjobbak közé kerültünk a műfajban
– mondta a portálnak Mucsi Nándor János tulajdonos.
A Cirmi éppen 10 éve nyílt, a korábban 8 évig Angliában élt tulajdonosok az ott kialakult pub-kultúrát szerették volna Szegedre hozni.
Aztán átfordultunk étteremmé, ahol jó italokat adnak. Így lettünk gasztropub. Jó kocsmát akartunk csinálni, ahol élményt árulunk, nem sört vagy hamburgert
– mesélt János.
A tulajdonos szerint a Street Kitchen kiadványa elsősorban a belföldi turistáknak lehet segítség, ha jó helyet keresnek maguknak, így ebben a vendégkörben hozhat bővülést.
Ahogy korábban írtuk, a legjobb vidéki éttermek közé két balatoni vendéglátóhely is bekerült. Egy magyar kocsmaturista eddig 27 ország közel 4000 italozóját látogatta meg.