Kertünk-Portánk

Mit árul el személyiségedről a kerted?

Te melyik kategóriában ismersz magadra?

A klasszikus kertész

Fotó: Thinkstock

Szeretsz életet adni a növényeknek és táplálni azokat, lehetőség szerint mindig egészséges étellel eteted a családtagjaidat, és számodra a zöldségek bősége jelenti az életet.

Gyakorlati jellegű személyiség vagy, aki nem fél attól, hogy mocskos lesz a körme a kertészkedéstől.

Munkád gyümölcse tesz igazán boldoggá, semmi sem vidít fel annál jobban, mint mikor érett, piros paradicsomot szüretelhetsz a növényről, amit te ültettél el, gondoztál és nevelgettél időt és energiát nem sajnálva.

Zöldségeidet, gyümölcseidet nemcsak a barátoknak, hozzátartozóknak mutatod büszkén, hanem alkalomadtán a helyi közösségnek is dicsekszel velük, és nagylelkűen adsz is a termésből másoknak.

Az erkélykertész

Fotó: Thinkstock

Nem a kertészkedés számodra az igazi örömforrás, de szeretnél valahova elvonulni, ahol feltöltődhetsz és kikapcsolódhatsz. Ez talán azért is van, mert nagyok az elvárásaid az élettel kapcsolatban.

A munkahelyeden szinte tarthatatlan elvárásokat támasztanak veled szemben, miközben a családnak és a barátoknak is szüksége van a figyelmedre, a kettőt pedig a balkonkert tartja egyensúlyban, de fontos, hogy ahhoz minimális igénybevétel legyen szükséges.

A magvetés után becsülettel öntözöd a növényeidet az erkélyen, de sosem lesznek bonyolult kinézetű kertészeti eszközeid és nem is merülsz el mélyebben a tudományban.

A rendetlen kertész

Fotó: Thinkstock

Olyasvalaki vagy, aki képtelen megfékezni a gyomok terjedését, ezért kerted számtalan rovar és méhecske menedéke.

Mindig a nagyra törekszel és nem pazarolsz fölöslegesen időt az apró részletekre, az élet ugyanis túl rövid a parkosított hátsó kerthez és a nyílegyenesen húzódó fűszegélyekhez.

Romantikus a rálátásod az életre, a magokat szélnek ereszted, hogy a természet majd eldöntse, hol keljenek ki.

Nincs is jobb annál, mint ülni és élvezni a búzavirágokkal és más réti virágokkal teli kert látványát egy napsütéses nyári napon.

A szimmetrikus kertész

Fotó: Thinkstock

Szereted a dolgokat rendben tartani, és fenntartani az egyensúlyt napjaink kaotikus világában. Életedben mindennek megvan a maga helye. Ha bármi elmozdul a megszokott pozíciójából, már kényelmetlenül érzed magad.

Az otthonod a rend és a nyugalom iskolapéldája, a fürdőszobában a törölközők megegyeznek, a zoknikat is behajtogatod a fiókba.

A kerted pedig megegyezik a személyiségeddel. A növények klaszterekben csoportosulnak, a színpaletta kevert, mintázatba ültetett, ugyanakkor nem véletlenszerű. Az aranyszínű és mély narancs virágokat vörössel ellensúlyozod.

Valószínűleg tavasszal előre megtervezed papíron, hogyan nézzen majd ki a kerted.

A kortárs kertész

Fotó: Thinkstock

Városi lakó vagy, aki imádja a modern designt és divatbéli újdonságokat, ami tükröződik a házadban és a kertedben is.

A falat, amire mások virágokat futónövényeket futtatnának fel, te inkább rózsaszínre fested és szobrot helyezel elé.

Jó szemed van a legmodernebb, kortárs stílushoz. Követed a legújabb trendeket, amikhez jó érzékkel nyúlsz hozzá és vagányan érvényesítesz is a kertedben. Az átalakítások nagy rajongója vagy.

Ez is érdekelhet:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik