Mozaik

Hófehérke is megirigyelné a Tündérek völgyét

A Fogarasi-havasok északi lábánál ejti ámulatba a látogatókat a vendégfogadó.

Gabriela és Razvan Vasile 2013-ban fordítottak hátat a nagyváros nyüzsgő életének, hogy megvalósítsák régóta dédelgetett álmukat: a természet lágy ölén létrehozzanak egy olyan pihenőhelyet, ahol a vendégek boldogan töltik napjaikat, feltöltődnek, és felejthetetlen élményekkel térnek haza.

roman8

Távol a város zajától

A bukaresti házaspár Erdélyben, a Fogarasi-havasok északi lábánál fekvő Felsőporumbák (Porumbacu de Sus) környékébe szeretett bele. Ahogy elnevezték: a Tündérek völgyébe! A falu Nagyszebentől 45 kilométerre található, közúton jól megközelíthető, igaz Vasileék birtoka a település határában húzódik, de közigazgatásilag Felsőporumbákhoz tartozik.

roman4

Összhangban a természettel

A festői környezet arra ihlette őket, hogy a megálmodott szálláshely minden porcikájában belesimuljon a természetbe, ezért a pazar épületet környezetbarát anyagokból tervezték meg. 2004-ben kezdődtek a munkálatok: a mesebeli kastélyra emlékeztető fogadó agyag, fa, homok, kő és széna felhasználásával épült meg. A „tetőcserép” például fenyőfából van.

roman3

A belső terek „felöltöztetésének” utolsó simításai még néhány hónapot vesznek igénybe, 2016 végére azonban biztosan megnyílik a vendégfogadó.

roman1

Voltak, akik nem hittek a szemüknek

A román sajtó is felkapta a Tündérek völgyét, a híradások hatására pedig sok érdeklődő utazott el a helyszínre, mert a megjelent fotókat hamisítványnak gondolták. Akik elutaztak a Tündérek völgyébe, azok nem győztek csodálkozni: valóban úgy érezték magukat, mint a mesében. Akadt, aki azt mondta, ezt bizony Hófehérke is megirigyelné.

roman8

Pikniket és esküvőt már rendeztek

A tündéri kastély környezetében piknikeket már sokan szerveztek, sőt esküvőt is tartottak a szabadban. A Vasile házaspár ugyanis nyitott minden ötletre, ezért hasonló ceremóniákból aligha lesz hiány.

roman11

Strand a patakparton

A házaspár programokat is kínál majd a vendégeknek. A közelben csordogáló patak partján strandot alakítanak ki, kerékpárokat kölcsönöznek, lovaglási lehetőséget biztosítanak, és hírvivői szeretnének lenni a környék helyi termelőinek, így étkezésként a gazdák termékeit és főztjeit kínálják a látogatóknak.

roman7

A mesés kastély kétszintes, 10 szobás – ezekből a Fogarasi-havasok csúcsaira nyílik kilátás. Minden szoba egyedi tervezésű, melyekből a hagyomány és az elegancia összhangja köszön vissza.

További információ facebook oldalukon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik