Mozaik

Aki az állatokon segít, az a világon segít – Hálás pillanatok mentett vidrakölykök első etetéséről

Tragikus valóság, hogy a világ minden táján üzlet a vadászat, és sok helyen a vadon élő vadállatok az áldozatok, amiket illegálisan adnak-vesznek. Az egzotikus állatokra vágyó hobbi állattartók  olykor vagyonokat képesek fizetni egy-egy példányért. Általánosnak mondható a kölykök vadászata, őket sok esetben az anyjuk mellől rabolnak el, és nem ritka, hogy étlen-szomjan és mostoha körülmények között tartják. Az éhségtől és kiszáradástól sok állat elpusztul mielőtt eladnák őket.

Az állatbarátoknak köszönhetően, többek között Frank Cuesta-nak egyre több állatot megmentenek és visszaengedik a vadonba.  Cuesta Thaiföldön él, és mélyen elkötelezett híve a természet védelmének,  You-tube csatornáját egyre többen követik. Felvételei tájékoztatóak, figyelemfelkeltőek.

Kapcsolódó cikk >>> Peteshalmi vidrapark, ahol az árva vidra otthonra lel

Cuesta alábbi videójában  két kölyökvidra megmentésének egy epizódját mutatja be. Az állatok életmódját tanulmányozva, Cuesta tisztában van vele, hogy a vidrák további biztonsága érdekében mielőtt visszaengedné őket a vadonba, meg kell tanítani őket néhány dologra. Az élelemszerzés mellett ki kell őket képezni arra, hogy féljenek az emberektől. Sajnos csak így lehetnek biztos túlélői az állatkereskedelemnek, és így biztosítható a vidrák populációjának a biztonsága.

A videó spanyol nyelvű, de ha nem is értjük, hogy mit mond Cuesta a megmentett kölyköknek, a lényeget így is érteni fogjuk. A cuki vidrák falatozása és édes reakciója éppúgy örömteli, mint az is, hogy hamarosan visszatérhetnek megszokott élőhelyükre.

Olvasói sztorik