Otthon készült

Így készül a torták ünnepi dísze, a csoki csipke

Ha igazán szép és különleges dekorációval szeretnénk ünnepivé tenni egy-egy süteményt, leginkább tortát, akkor a csokoládé csipke tökéletes ötlet. Ahhoz, hogy a csokoládéból fényes, roppanós, hosszan eltartható terméket készíthessünk, ki kell alakítanunk a csokoládé tökéletes kristályszerkezetét. Ezt temperálással érhetjük el. Ha ezzel a művelettel nem szeretnénk foglalkozni, akkor mutatunk egy egyszerűbb megoldást.

Hozzávalók

  • tortabevonó étcsokoládé
  • mérőszalag
  • sütőpapír
  • közepes méretű uzsonnás zacskó

Tételezzük fel, hogy ha már a tortadíszítés fortélyait tanuljuk, akkor elkészült az alap süteményünk. Bármilyen ízvilágban is készült, arra figyeljünk, hogy a csipkét csak teljesen kihűlt tortára tegyük, mert különben elmosódik a minta.

  • Első lépésként a mérjük körbe a tortát és vágjunk ennek megfelelő nagyságú és szélességű sütőpapírt.
  • A hőn áhított formát jó, ha előzőleg rárajzoljuk a papírra, így biztos kisebb hibaszázalékkal dolgozunk.
  • A feldarabolt csokoládét folyamatos kevergetés közben felolvasztjuk, egy evőkanál vizet is adhatunk hozzá. Lassú tűzön dolgozzunk.
  • Várunk egy kicsit, hogy kihűljön, de ne túlságosan, mert akkor nem jön ki a massza a résen.
  • Egy műanyag zacskó egyik sarkát szúrjuk ki egy fogpiszkálóval, és öntsük bele az így felolvasztott csokoládét.
  • Amikor elkészültünk, akkor hagyjuk szobahőmérsékleten dermedni. Ne tegyük hűtőbe, mert a gyors dermedés hatására törékennyé válhat.
  • Amikor megkötött a csokoládé, óvatosan simítsuk papírostul a torta oldalára a sablont.
  • Tegyük be a hűtőbe körülbelül 15 percre.
  • Amikor letelt az idő, óvatosan húzzuk le a papírt a mintáról.

A készítés menete videón

Csokipasztillákból így lehet exkluzív “csomagolás”

Kiemelt fotó: thechocolateaddict.com

Olvasói sztorik