Otthon készült

Így készül a legjobb sütés nélküli csokitorta

Olcsó, egyszerű, gyorsan készen van, akár ünnepi alkalomra is.

Egy torta készítésénél sokat számít, hogy mennyi idő alatt készíthetjük el úgy, hogy az nagyon finom is legyen. Az egyszerű és gyors receptek között válogatva egy sütés nélküli csokitorta viszi a prímet, mely sokak kedvence lehet. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók (20 cm-es tortaformához)

Az alaphoz: 15 db babapiskóta, 8 dkg sütőmargarin

A krémhez: 10 dkg csokoládé (40 %-os kakaótartalmú), 15 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, porcukor

Elkészítése

  • A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és jól összekeverjük. Ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a morzsalékos piskótát úgy, hogy a szélét is befedje. Jó 20 percre a hűtőbe helyezzük.
  • A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez adjuk.
  • A hűtőből kivesszük a piskótás alapot, lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Beletöltjük a csokoládés-habos krémet, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd a tetejét csokoládélapkákkal megszórjuk. Legalább 1 órára visszatesszük a hűtőbe pihenni, így lehűl a krém, és szépen lehet majd szeletelni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik