Virágzó vidékünk

Megmentették Móka Miki életét – Hamarosan szabad lesz a kis mókus

Megtanult fészket építeni, és nagyon eleven.

A Mályi Madármentő Állomásra mentési és tanácsadási céllal működik. Az állomás 30-40 km körzetben tud rászoruló madarakon vagy vad kisemlősökön segítenek vagy a megfelelő helyre továbbjuttatják az állatokat. Nemrégiben egy pályázat keretében webkamerát kaptak, melynek segítségével folyamatosan és élőben nézhetjük az állatmentés pillanatait.

Tavaly szeptemberben került az állomásra egy már-már élettelen kicsi mókus. Orrából habos vér csöpögött, tüdejében is vér volt, beköpték a legyek, tele volt petével, aminek egy része már kikelt, és elkezdte élve enni a mókust.

mokus3

Valószínűsíthető, hogy kerékpárral mehetett át rajra valaki, mert az oldalát is fájlalta és bordatörése is lehetett – olvasható a madármentő állomás Facebook-oldalán.

A legyengült állatnak nagyon kicsi esélye volt a felépülésre, de a gondoskodásnak, a szakszerű ápolásnak köszönhetően a Móka Miki névre keresztelt mókust életben tartották.

Az állat visszanyerte egészségét, sokat eszik, sokat mozog. Minden reggel halk makogással bújik el a sapkából kialakított fészkéből és nagyokat szökkenve fejezi ki örömét. Mára egy szép erős, harapós vad mókuska lett belőle, aki senkinek nem hagyja megfogni magát, csak az egyik gondozónak, Kírának. „Monki” megtanult fészket építeni, 10 másodperc alatt pedig könnyedén rág lyukat a mogyoró oldalán.

mokus2

Mint Facebook-oldalukon olvasható:

Szeptemberben sokat küzdöttünk az életéért, de megérte. Monki hamarosan szabad lesz.

Fotók: Facebook/ Mályi Madármentő Állomás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik