Ízlés kérdése, ki, mennyire kedveli a színes tésztákat, a magyar konyhában mindenesetre a hagyományos fehérek – a csigatésztától, a cérnametélten át a fodros nagykockáig – viszik a prímet.
Ugyanakkor egyre több színes tésztával találkozhatunk az üzletek polcain, köztudottan ezek a tagliatelle tészták az olasz konyha elmaradhatatlan alapanyagai. Nyárády Brigitta, aki férje révén közel áll az olasz ételekhez, legutóbbi videójában anyósával együtt készített színes tésztákat úgy, hogy Mamma Roseanna elmondta az eredeti olasz tagliatelle receptjét.
Mint a videóban látható, nincs különösebb titka a színes tészta készítésének, főképp akkor, ha az ember kertjében terem “színezék”, mint például cékla vagy petrezselyem.
A kisfilmben Brigitta beavatja az érdeklődőket a kicsinyke olasz falusi kertbe, az őszi teendőkbe is, de a lényeg a színes tészta készítése, melyhez egy egyszerű tésztakészítő gép mindenképp szükséges.