Otthon készült

Így készül az eredeti színes olasz tészta

Nincs semmi titka, egyszerűen elkészíthető.

Ízlés kérdése, ki, mennyire kedveli a színes tésztákat, a magyar konyhában mindenesetre a hagyományos fehérek – a csigatésztától, a cérnametélten át a fodros nagykockáig – viszik a prímet.

Kapcsolódó
Világörökség lett a pizzakészítés
Konkrétan a Nápolyban készített finomság.

Ugyanakkor egyre több színes tésztával találkozhatunk az üzletek polcain, köztudottan ezek a tagliatelle tészták az olasz konyha elmaradhatatlan alapanyagai. Nyárády Brigitta, aki férje révén közel áll az olasz ételekhez, legutóbbi videójában anyósával együtt készített színes tésztákat úgy, hogy Mamma Roseanna elmondta az eredeti olasz tagliatelle receptjét.

Mint a videóban látható, nincs különösebb titka a színes tészta készítésének, főképp akkor, ha az ember kertjében terem “színezék”, mint például cékla vagy petrezselyem.

A kisfilmben Brigitta beavatja az érdeklődőket a kicsinyke olasz falusi kertbe, az őszi teendőkbe is, de a lényeg a színes tészta készítése, melyhez egy egyszerű tésztakészítő gép mindenképp szükséges.

Íme az eredeti olasz színes tagliatelle tésztja receptje

Kapcsolódó
Életigenlésből jeles, avagy ezért olyan elbűvölőek az olasz nők
Összességében a legjobb vitamin a nevetés és a szeretet, a napsütés, és az, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik