Idén 26. alkalommal rendezték meg az International Beer Challenge-t, amely a söripar legnagyobb seregszemléje, és ahová kis- és nagyüzemi sörökkel is nevezni lehet – írta meg a Magyarmezőgazdaság.
A leadott tételeket vakkóstolással bírálják, a zsűri söripari szakemberekből, sommelier-ekből, séfekből, kis- és nagykereskedelmi üzletláncok beszerzési vezetőiből áll. Ebben az évben 40-nél is több országból, több mint 700 tételt neveztek a különböző kategóriákba.
Az elismerés rangját emeli, hogy olyan tradicionális, évszázadok óta sört főző országok tételeivel kellett versenyben lenni, mint például Németország, Belgium, Nagy-Britannia vagy az utóbbi évtizedben az úgynevezett kraftsör piacot (kisüzemi, kézműves sör) letaroló Amerikai Egyesült Államok.
A szőlőmustos sör megálmodásakor az volt a célunk, hogy az etyeki borászokkal közös pontokat, szinergiákat, fejlesztési lehetőségeket keressünk. Az Edeck sorozatot még 2019-ben indítottuk útjára az Etyeki Kúriával, a most ezüstérmet nyert sör pedig a Nádas Borműhellyel közösen készült. Ők szintén nyitottak az egyedi, különleges termékek iránt, és filozófiájuk is hasonló a mienkhez, a minőséget helyezik minden elé. A mustot a borász ajánlja, a sörtípust mi választjuk a musthoz illően
– mondta Radányi Orsolya főzdevezető, az Etyeki Sörmanufaktúra tulajdonosa.
A bronzérmet nyert, szűretlen rozsos dupla ipa-t a különleges maláták mellett a négyféle komló teszi tökéletessé.
Világviszonylatban megmérettetni mindig nagy kihívás, pláne egy kis családi főzdének. Olyan, mintha az olimpián indulnánk. Nem csak a vállalkozásunkat, de Magyarországot is képviseljük ilyenkor. Ilyen versenykörülmények között jó eredményt elérni a munkánk legnagyobb elismerése
– tette hozzá Radányi Orsolya.
Az International Beer Challenge 2022 díjait november 19-én nagyszabású gálaműsor keretében adták át Londonban.